Zdravje

Z jogurtom ohranimo dobro počutje!

Oglasno sporočilo
17. 2. 2017, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vaše dobro počutje je odvisno od večih dejavnikov, v prvi vrsti lahko za zdravje veliko naredimo sami z zdravim načinom življenja.

Če želite ohraniti vaše dobro počutje oziroma ga še izboljšati, morate v prvi vrsti poskrbeti za uravnoteženo prehrano. Potem ne smete zanemariti gibanja. Že pol urni sprehod v naravi bo vaše celice napolnil s kisikom, vi pa se boste počutili bolje. Koliko tekočine dnevno popijete? Dva litra svetujejo nutricionisti, vendar ne med jedjo. Še posebej se izognite pitju mrzlih pijač, saj to močno upočasni prebavo. Če že morate piti med jedjo, pijte toplo vodo ali zeliščni čaj.

Promocijsko gradivo

V prehrano vključite čim več vlaknin, malicajte sadje, v kosmiče pa dodajte mleta lanena semena. Poleg vlaknin naj vaša prehrana vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Kalcij na primer potrebuje pravzaprav prav vsaka celica v telesu, dober vir kalcija pa so prav mleko in mlečni izdelki. Poleg tega da kalcij ohranja zdrave kosti in zobe, je ključen za nekatere procese v telesu in pomembno pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov.

Slovensko mleko in proizvodni proces v domačem okolju omogočata, da so LCA jogurti ZELENE DOLINE, ponosni nosilci zaščitnega znaka »izbrana kakovost – Slovenija«.

Prvaki dobrega počutja

V enem lončku jogurta LCA brez sadnega dodatka, ki je najbolje prodajani jogurt v Sloveniji (Vir: *Izračun je pripravljen na osnovi letnih vrednostnih podatkov Nielsnovega panela maloprodaje za blagovno skupino jogurti v letu 2016 na slovenskem trgu. (Avtorske pravice © 2017, The Nielsen Company) je vsaj 3,0 g prehranske vlaknine in vsaj 234 mg kalcija, kar predstavlja 29 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa.

Poleg vsebnosti kalcija jogurti LCA utrjujejo svoje mesto med prvaki dobrega počutja zaradi nizke vsebnosti mlečne maščobe, proizvedeni so iz slovenskega mleka, ki je odkupljeno na izključno domačem odkupnem območju, in nosijo oznako Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov.

Košarica za prvake dobrega počutja!

Zaupajte nam, zakaj si prav vaš kolektiv zasluži, da ga obišče jutranja ekipa RADIA AKTUAL in Klemen Bunderla ter jim izroči košarico zdrave prehrane. V košarici se poleg sadja in zelenjave skrivajo tudi vedno odlični probiotični jogurti LCA.