Nasveti

Nad nadležni glavobol povsem brez tablet

ud
8. 1. 2017, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Razkrivamo, kako odpraviti glavobol na naraven način. Ni namreč treba, da si vsakič pomagamo s tableto, ali pa je ne smemo vzeti, ker jemljemo druga zdravila.

Profimedia
Pomaga tudi pekoča hrana, tako da omili bolečino.

V boj z gorčičnim oljem

Krpo preprosto namočite v toplo olje in jo položite na čelo. Počakajte nekaj časa, da začne delovati. Hitro boste začutili olajšanje. 

Nasvetov, ki smo jih spodaj napisali, ne preizkušajte naenkrat, temveč enkrat enega, drugič drugega. Morda boste med njimi našli idealno rešitev zase.

Hrana

Določena hrana lahko »pozdravi« glavobol. Na primer mandlji, ki so polni salicina in delujejo podobno kot aspirin ter tudi protivnetno. Pojejte jih pest. Ker vsebujejo magnezij, bodo učinkovito odpravili glavobol. Prav tako banane.

Glavobol lahko pomeni pomanjkanje kalcija. V tem primeru vam bo pomagal navaden tekoči jogurt, pa še izboljšal bo delovanje črevesja. Včasih je za bolečino kriv tudi visok krvni tlak, kar pa lahko uravnavate s špinačo. Glavobol prav tako lajša ingver, zato si privoščite ingverjev čaj. Pomaga tudi inhalacija koriandra. Tega skuhajte in poparek inhalirajte.

Dehidracija

Zelo pogost vzrok glavobola. Popijte kozarec vode, nato pa še kakšno uro ali dve zmerno pijte tekočino. Mogoče vam bo to pomagalo.

Profimedia
Poskusite z menjanjem vročih in hladnih obkladkov na čelu.

Dejavnosti

Sivka sprošča napetost. Dve kapljici olja kanite v nos ali pa si ga nežno vmasirajte v sence. Lahko si pripravite tudi sivkino kopel. 

Glavobol lahko omilite že s pravilnim dihanjem, to bo umirilo vaš tok misli in telo. Tako bo odšel tudi glavobol. Naučite se pravilno in globoko dihati. Verjetno vam gibanje v času glavobola sploh ne pade na pamet, vendar je lahko odlična rešitev. Privoščite si sprehod na svežem zraku, kjer se boste sprostili. Sicer naj bi bil glavobol najpogostejši razlog za zavračanje seksa, a bi moralo biti ravno nasprotno. Izkoristite partnerja za »naravno zdravilo«, saj bo orgazem povečal raven hormona oksitocina, ki odpravlja številne težave, med drugim migreno. Tudi masaža lahko blagodejno učinkuje proti bolečini. Zmasirajte si vrat, glavo in ramena ali še bolje: naj to naredi vaš partner. Sami si zmasirajte del ob lasni meji in sence.