GLAVOBOL

Kako najhitreje ugnati alkoholnega mačka?

ud
1. 1. 2017, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Praznična praznovanja, voščila in zdravice … in že je tu nadležen alkoholni maček, ki se mu je včasih prav težko izogniti, čeprav se "držimo nazaj".

Profimedia
Vzrok glavobola je največkrat dehidracija, saj alkohol celicam »ukrade« še vodo.

Pri uživanju alkohola je v vsakem primeru treba imeti pravo mero, če vas pa že napade maček, smo za vas pripravili nekaj naravnih učinkovitih zvijač in receptov.

Ajurvedski napitek

Profimedia
Popijte sok tistega zares kislega. Pomagal vam bo zaradi probiotičnih bakterij, ki jih vsebuje. Uravnovesil bo porušeno črevesno ravnotežje.

Bobnenje v glavi in občutek velike glave, slabost v želodcu in občutek, da vas je ravnokar povozil nekajtonski kamion. Vam zveni znano? Vaše telo vam sporoča, da ste zaužili preveč alkohola. Prevelika količina alkohola je tako povzročila rahlo zastrupitev želodca in jeter, kar po ajurvedi sproži premočno delovanje pite. Pri alkoholnem mačku je zato treba predvsem uravnovesiti pito: v kozarec vode dajte žličko limoninega (ali limetinega) soka, pol čajne žličke sladkorja ali žličko medu, ščepec soli, tik preden pripravek popijete, pa dodajte še pol žličke sode bikarbone. Po zaužitju se boste počutili veliko bolje.

Kava z limono ali ingverjev čaj

Kofein spodbuja osrednje živčevje in oži žile, zato lahko začasno olajša glavobol in vam pomaga, da se naslednje jutro spravite v pogon. Če boste kavi dodali sok polovice limone (mleko glavobol poslabša), ste na dobri poti, da mačka v glavi v celoti preženete. Če niste za jutranjo kavo in zjutraj po navadi oziroma raje pijete čaj, si privoščite ingverjev čaj, ki bo pomiril želodec in ublažil slabost.

Razstrupljevalna kumina

Ker je alkoholni maček znak zastrupljenosti telesa, boste simptome najhitreje premagali, če boste spodbudili razstrupljanje. V kozarec svežega pomarančnega soka dodajte žličko limoninega soka in ščepec kumine. Kumina namreč pospešuje izločanje seča in sluzi ter tako spodbuja razstrupljanje in regeneracijo jeter, zato jo v ruski ljudski medicini uporabljajo tudi pri alkoholizmu.