Prehransko dopolnilo

Nad alergije z zdravilnimi gobami

uk
11. 10. 2016, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zakaj bi se zaradi nadležnih alergij skrivali v stanovanju, če pa obstajajo zdravilne oziroma medicinske gobe. Ali ni skrajni čas, da se za vedno poslovite od nadležnih alergij?

Youtube
Blazejev kukmak ima protimikrobne in protitumorne sposobnosti ter nas navda z energijo.

Profimedia
Mešanica gob je dostopna kot prehransko dopolnilo.

Zakaj bi se v času alergij zadrževali med štirimi stenami ali posegali po raznih kemičnih pripravkih, ko pa obstaja povsem naravna rešitev za vaše težave? To so medicinske gobe iz ekološke pridelave, ki slovijo po širokem spektru delovanja in s tem pripomorejo k brezskrbnemu preživljanju prostega časa brez alergij. 

Mešanica gob

Kot pomoč se je še posebej učinkovita izkazala mešanica zdravilnih gob, ki vsebuje blazejev kukmak, resasti bradovec, maitake in svetlikavo pološčenko. Mešanica medicinskih gob, ki je dostopna tudi kot prehransko dopolnilo, nudi izjemno podporo, ko na nas prežijo alergije, poleg preprečevanja in odpravljanja simptomov alergij tudi krepi imunski sistem, deluje proti bakterijam in zajedavcem ter izboljšuje jetrno in ledvično funkcijo. 

Dokazano

Ali ste vedeli?

Reiši goba je v kitajski medicini znana kot goba nesmrtnosti in se jo uporablja za krepitev imunskega sistema.

Užitna brazilska goba blazejev kukmak raste v gozdnatih visokogorskih delih São Paola in se v tradicionalnem zdravstvu uporablja za zdravljenje vrste bolezni, vključno z rakom, hepatitisom, aterosklerozo, povišanim holesterolom, sladkorno boleznijo in dermatitisom. Zaradi domnevnih zdravstvenih učinkov so jo v šestdesetih letih začeli raziskovati tudi na Japonskem, kjer se je potrdilo, da ima blazejev kukmak protimikrobne in protitumorne sposobnosti. Raziskavo o vplivu na alergije sta pozneje, kot že omenjeno, raziskovala tudi L. K. Ellertsen in G. Hetland. Ugotovljeno je bilo, da je bila mešanica gob učinkovita ne glede na to, ali je bila zaužita, preden se je alergija sploh pojavila, ali takrat, ko je ta že bila prisotna. Mešanica gob v vsakem primeru prepreči ali zmanjša pojav alergijskih reakcij.

Youtube
Resasti bradovec slovi po svojem širokem spektru delovanja.

Astma

Dokazano učinkovitost reiši gobe na dolgoročno lajšanje simptomov alergij je dokazala tudi študija dr. Martina Powella, v kateri je preučeval vpliv zdravilne gobe reiši na astmo in druge alergije. Reiši je že tisočletja znana v kitajski medicini kot goba nesmrtnosti, njeni pozitivni učinki pa segajo od krepitve imunskega sistema, lajšanja alergij, delovanja proti raku in virusom, zaščite jeter pa vse do zdravljenja kroničnega bronhitisa. V študiji je dr. Powell dokazal, da lahko prehransko dopolnilo z gobo reiši izjemno učinkovito zdravi od histamina odvisne alergije in odpravlja tudi njihove vzroke, zaradi katerih nastanejo.