Zdravje

Potrebe telesa pri štiridesetih

ud
15. 10. 2016, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Štirideseta so čas, ko ugotovite, da vaše telo ni več takšno, kot je bilo še nekaj let nazaj. Je čas, ko ugotovite, da niste nepremagljivi. To je pravzaprav zanimivo, saj ste ravno v teh letih najbolj zaposleni in imate več zahtev kot kadarkoli prej.

Profimedia
K prehrani dodajte živila, ki vsebujejo veliko beljakovin.

Uravnotežena prehrana vam bo pomagala premagati utrujenost ter vam zagotovila tako zelo potrebno energijo. Dobili pa boste tudi ogromno moči za vsakdanja opravila. V teh letih je pomembno, da zaužijete veliko solate, saj vsebuje antioksidante. V prehrano vključite tudi tisto hrano, ki vsebuje več beljakovin.

Kopičiti kilograme

Profimedia
Pojejte veliko zelene listnate zelenjave, saj vsebuje ogromno antioksidantov.

Štirideseta so tista leta, pri katerih se zelo opazi, da telo začne kopičiti kilograme, pa čeprav jeste enako, kot ste jedli pred petimi leti. Dejstvo je, da se pri teh letih prebava upočasni, temu pa je treba prilagoditi tudi prehrano. Priporočljivo je, da se začnete izogibati sladkim stvarem, kot so torte, bomboni, čokolada. Ravno ta hrana bo povzročila, da bo vaše telo začelo kopičiti maščobe okoli trebuha. Osredotočite se na vadbo, ki vam bo omogočila, da bodo maščobe ravno v predelu trebuha začele kopneti. Prav tako ne preskakujte obrokov, saj je po vsej verjetnosti to vzrok, da se počutite utrujeno. 

Za močne kosti

To so na žalost že tista leta, ko je treba skrbeti, da imate dovolj močne kosti. Zagotovite telesu dovolj kalcija, ki ga lahko dobite z uživanjem mleka in brokolija. Pojejte tudi veliko česna, ohrovta, regrata in ostale zelene listnate zelenjave.