Vitamini in minerali

Ne boste verjeli, za kaj vse je dobra!

ud
10. 10. 2016, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Rdeča pesa je prava zakladnica vitaminov in mineralov. Vsak dan bi morali spiti svež sok rdeče pese in njenih še surovih gomoljev. Napitek pripravimo tako, da nastrgamo peso in sproti iztiskamo njen sok. Priporočljivo ga je spiti na tešče z nekaj vode.

profimedia
Sveže iztisnjenemu soku iz rdeče pese dodajte tudi med in limonin sok.

Iz enega kilograma surove rdeče pese lahko iztisnemo pol litra soka. To je tudi količina, ki naj bi jo odrasel človek spil na dan, več namreč ni priporočljivo. Napitek si pripravljajmo dva meseca brez prekinitve, mlajšim od 20 let ga svetujejo največ tri decilitre na dan. Razkrivamo, zakaj je sok iz rdeče pese tako zdrav!

profimedia
Rdeča pesa odlično deluje na kri, saj je polna vitaminov in mineralov, ki pomagajo zvišati količino železa v krvi.

1. Rdeča pesa zelo dobro deluje proti slabokrvnosti. Dlje časa pijte sok, ki je sestavljen iz enakih deležev rdeče pese in jabolk.

2. Učinkovito zbija vročino, pri čemer je treba spiti sok iz rdeče pese in štirih limon enkrat na dan. Popita količina naj ne presega 2,5 decilitra.

3. Sok iz rdeče pese se pije tudi v boju proti tumorjem in hujšim obolenjem. Na dan je treba spiti pol litra soka sveže pese.

4. Uporabljamo ga tudi v začetnem stadiju raka. Vsak dan priporočamo uživanje sveže rdeče pese. Lahko jo jemo ali popijemo.

5. Sok je odličen tudi za preprečevanje prehlada, virusnega obolenja in niža krvni tlak. Tudi v tem primeru moramo vsak dan uživati peso. Lahko jo pripravimo ali v solati ali pa kot sok. 

6. Uporablja se tudi proti aterosklerozi in za upočasnitev staranja. V tem primeru pijmo sveže iztisnjen sok sveže pese vsak dan, in to dlje časa. Začinimo jo z limoninim sokom in medom.

profimedia
Sok iz rdeče pese zavira rast tumorjev in pomaga pri drugih hujših obolenjih.