Živila

Kaj potrebuje telo pri petdesetih?

ud
29. 9. 2016, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Obdobje, ko pridete v svoja 50. leta, je po zdravstvenih raziskavah tisto, v katerem je postavljenih največ diagnoz sladkorne bolezni tipa 2. To pa lahko preprečite tako, da skrbno izberete hrano, ki jo postavite na svoj krožnik.

youtube
Jejte rdečo peso, saj pomaga pri prekrvavitvi in niža krvni tlak.

Živila naj vsebujejo veliko hranljivih snovi in predvsem vitaminov. Tako se bo vaše telo veliko lažje spopadlo s hormonskimi spremembami, ki se v njem dogajajo. Priporočljivo je uživati veliko rib, saj izboljšajo vaš spomin.

youtube
Postanite bolj fizično aktivni, saj boste bolj sproščeni in posledično manj pod stresom.

Telo

Pri teh letih je vse težje ohraniti vitek pas, ni pa nemogoče. Redno se tehtajte in bodite pozorni predvsem na maščobo okoli trebuha. Ta je najbolj nevarna za bolezni srca in ožilja. Poleg tega pa povzroča največ težav, če je vaš indeks telesne mase nad priporočljivim. Poleg zdrave prehrane je priporočljivo, da ste fizično aktivni. Tako boste sproščeni in manj pod stresom. Saj veste, da je velikokrat povzročitelj raznih bolezni ravno stres. Gibajte se na svežem zraku, saj boste tako dobili dovolj vitamina D in spodbudili prekrvavitev.

wikipedia
Superživila imajo lahko zelo pozitivne učinke na telo.

Superživila

Velikokrat pozabljamo, da ima hrana lahko tudi zelo pozitivne učinke na telo. Jejte ovseno kašo, saj pomaga proti povišanemu slabemu holesterolu. Uživajte živila, ki vsebujejo veliko železa. Takšna je recimo rdeča pesa. Ta izboljša prekrvavitev in niža tlak. Ženske v menopavzi morajo namreč paziti na svoj krvni tlak.

youtube

Spanje

Spremenite tudi svoj odnos do spanja. Najdite najboljši način, da se boste med spanjem dejansko spočili.