Erjavčeve besede

Regres 2018 za vse upokojence

R.T.
16. 9. 2016, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na koalicijskem vrhu, na katerem je bodoča ministrica za finance Mateja Vraničar Erman predstavila osnutke proračunov za prihodnji dve leti, so bile glavne teme plače v javnem sektorju, čakalne vrste v zdravstvu, infrastrukturni projekti, izdati za varnost in investicije.

STA
Karl Erjavec je napovedal, da se bodo borili, da bodo leta 2018 regres dobili vsi upokojenci.

Debata koalicijskih poslancih je potekala v umirjenih tonih, poroča Delo. Beseda je stekla o ukrepih vlade, potem ko so v Desusu in SD potrdili, da ne nameravajo podpreti interpelacij zoper ministre SMC. Kot piše Delo, bo proračun leta 2018 politično obarvan, zato Karl Erjavec včeraj ni presenetil, ko je zagovarjal dosledno izpolnjevanje zavez iz koalicijskega sporazuma – da se regres upokojencem izplača v polni meri.

Osnutek proračuna podpirajo tako v Desusu kot tudi v SD.

Za vse upokojence

Spomnil je, da so se ob sklenitvi koalicije dogovorili o 40 milijonih evrov za regres, a so v Desusu zaradi varčevalnih ukrepov pristali na polovico manjši znesek. Osnutek proračuna sicer ne predvideva, da bi leta 2018 upokojencem namenili celotni znesek, je pa zato Erjavec napovedal, da se bodo borili, da bodo tiso leto regres dobili vsi upokojenci. Spričo dobrih gospodarskih trendov po njegovih besedah večjih težav ne bi smelo biti.