Večstanovanjski objekti z dvigalom

Razpis za dodelitev stanovanj starejšim osebam

J.P./STA
12. 9. 2016, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Družba Nepremičnine Celje je danes objavila javni razpis za dodelitev stanovanj starejšim osebam. Družba bo na razpisu ponudila pet namenskih stanovanj, za eno oziroma dve osebi, ki jih bodo najemnikom oddali za nedoločen čas. Vsa stanovanja so v večstanovanjskih objektih z dvigalom, so sporočili iz Nepremičnin Celje.

Družba z objavo javnega razpisa za dodelitev stanovanj starejšim osebam preizkuša uspešnost tovrstnih ukrepov na področju usmerjene stanovanjske politike.

Gre za ukrep družbe na področju stanovanjske politike v Mestni občini Celje, ki je namenjen starejšim osebam. Po besedah direktorja družbe Primoža Brvarja družba tako aktivno nadaljuje z usmerjenim zagotavljanjem stanovanj različnim ciljnim skupinam.

Za starejše od 60 let

Najemnine se razlikujejo glede na velikost in strukturo stanovanj. Družba bo prevzela tudi vse stroške upravljanja, rezervnega sklada, zavarovanja in investicijskega vzdrževanja stanovanj ter skupnih prostorov. Bodoči najemniki bodo nosili stroške najema, opreme in rednih obratovalnih stroškov stanovanj.

Po izvedenih razpisih za dodelitev stanovanj mladim in dodelitev stanovanj v neprofitni najem, tokrat Nepremičnine Celje zagotavljajo stanovanja za starejše osebe. Slednji so glede na demografske kazalnike, ena izmed osrednjih ciljnih skupin, ki jim bo v prihodnosti treba zagotavljati več primernih stanovanj za kakovostno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Najemnine se razlikujejo glede na velikost in strukturo stanovanj. 

Družba z objavo javnega razpisa za dodelitev stanovanj starejšim osebam preizkuša uspešnost tovrstnih ukrepov na področju usmerjene stanovanjske politike. Na podlagi rezultatov uspešnosti izvajanja ukrepa bo družba tudi v prihodnje aktivno zagotavljala stanovanja za ciljno skupino starejših, je napovedal Brvar.

Na razpisu, ki je odprt do ponedeljka, lahko sodelujejo osebe starejše od 60 let, katerih zdravstveno stanje je takšno, da jim omogoča samostojno bivanje v stanovanju. Prednost pri dodelitvi pa bodo imeli upokojenci, občani Mestne občine Celje, upoštevali bodo tudi njihov trenutni stanovanjski status, stanovanjske razmere, uvrščenost na prednostno listo za oddajo oskrbovanih stanovanj v celjski občini in njihovo družbeno aktivnost v društvih ter zavodih.