UV-filtri

Udobna zaščita pred soncem

sj
18. 8. 2016, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za zaščito kože pred soncem je uporaba UV-filtrov nujna, ker pa so tipi kože različni, ste lahko kljub uporabi zaščitnega sredstva izpostavljeni škodljivim vplivom žarkov UVA in UVB.

profimedia
Na sonce se odpravite samo z dobro zaščito.

Zakaj bi izgubljali čas z mazanjem kreme, ko pa se lahko zaščitite že med prhanjem.

Potrebnih je le nekaj enostavnih korakov in lahko si boste privoščili brezskrben užitek na soncu. Ročno izdelana kozmetika Lush že 30 let navdušuje s svojim inovativnim pristopom. Ne samo da imajo veliko izdelkov za nego v trdi obliki, tako da je potrebno manj embalaže in je posledično manj onesnaževanja, zanimiva je tudi njihova kolekcija izdelkov za zaščito pred soncem. Namesto običajnih krem za sončenje ponujajo namreč zaščitno ploščico za prhanje, tako da lahko že kar v kopalnici poskrbite za to, da boste varni na plaži. Obraz pa lahko izvrstno zaščitite z lahkim pudrom.

Pri liniji izdelkov za zaščito pred soncem so se znašli na precej neraziskanih tleh, rešitev pa so našli v naravi. Zmešali so varne sintetične UV-filtre in hranljive naravne sestavine ter ustvarili linijo za kožo blagodejnih izdelkov, ki hkrati nudijo tudi zaščito pred soncem. Prašek kalamina vsebuje veliko cinkovega oksida, ki se v sredstvih za zaščito pred soncem uporablja že dolgo, sestavine, kot sta sezamovo olje in olje kadilne bosvelije, pa le še krepijo zaščitno sposobnost ostalih filtrov.