Zdravje

Izpadanje las lahko preprečite!

Oglasno sporočilo
14. 9. 2016, 11.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Že dolgo je znano, da prehitro izpadanje las ni zgolj moška težava, saj se z istim problemom srečuje kar 40 odstotkov žensk. Slednje o tem sicer ne govorijo tako pogosto, nekatere zaradi redkosti las posežejo tudi po lasnih vstavkih in vložkih, ali pa si celo omislijo lasuljo. Ne glede na to, koliko ste stari, pa je mogoče preprečiti oziroma zaustaviti prehitro izpadanje las in tudi povečati njihovo mehkobo in sijaj.

Kako? Preverite 6 super napotkov, ki jim lahko začnete slediti že danes!

1. Nežno umivanje las
Vsakodnevno umivanje las z agresivnimi šamponi odstranjuje zaščitni sloj, s katerim naše telo naravno ščiti lasišče in lase. Uporaba tovrstnih izdelkov izsuši lasišče in poruši naravno pH ravnovesje. Zato rajši izberite blage šampone, ki bodo brez škodljivih sestavin ohranili zdravo lasišče in izboljšali strukturo las od znotraj. Previdna izbira nežnih sredstev za nego las pomeni močnejše, gostejše in sijoče lase.

2. Naravno sušenje las na zraku
Izogibajte se uporabi sušilcev za lase, ki lahko z visokimi temperaturami izsušijo lasišče in poškodujejo lasne mešičke. Uporaba sušilcev hkrati izsuši lase in ustvari videz pustih las brez sijaja. Rajši se odločite za nežno sušenje z brisačo brez pretiranega drgnjenja in otiranja, ki lahko trajno škoduje lasišču. Mokre lase zgolj popivnajte s čisto in suho brisačo, potem naj se lasje naravno posušijo na zraku.

3. Previdna izbira pokrival
Nošenje ozkih kap in klobukov, ki utesnjujejo glavo, preprečuje vašemu lasišču, da bi polno zadihalo. Tesna pokrivala onemogočajo pravilno kroženje zraka, zaradi česar se zamašijo lasni mešički in onemogočajo rast novih las. Pretirano ozke kape in klobuki lahko hkrati z neprijetnih drgnjenjem fizično poškodujejo lasišče, kar vpliva na trajne posledice pri izpadanju las in plešavosti.

4. Uravnotežena prehrana
Eden izmed pomembnih vzrokov za izpadanje las in plešavost je neuravnotežena in nepravilna prehrana. V svoj jedilnik vnesite raznoliko prehrano, ki naj bo bogata z vitamini in minerali. Živila, ki vsebujejo veliko železa, zagotavljajo, da lasišče dobi dovolj kisika iz krvnega obtoka in spodbudi rast novih las. B kompleks v naši prehrani dovaja hranilne snovi v lasne mešičke in tako ustvarja idealne pogoje za bujno rast las. Vitamin C deluje antioksidativno, kar pomeni, da lase ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi in preprečuje izpadanje las. V svojo prehrano dodajte tudi vitamin E, ki spodbuja prekrvavitev lasišča in skrbi za zdravo lasišče.

5. Sprostite se
Telo nas neredko opozarja na prehiter in naporen življenjski slog. Stres se najpogosteje kaže na srčno-žilnih boleznih, staranju kože in izgubi las. Zato si redno vzemite čas za sprostitev in mirno zadihajte s polnimi pljuči. V trenutkih, ko se boste popolnoma posvetili sebi, lahko s prstnimi konicami nežno masirate lasišče in blagodejno spodbujate cirkulacijo lasnih mešičkov, ki bodo poskrbeli za rast novih las.

6. Učinkovita formula v spreju proti izpadanju las
Izberite terapijo, ki učinkovito preprečuje izpadanje las in okrepi strukturo las. Končno je tudi v Sloveniji na voljo Lux-Factor Hair formula v spreju, ki je plod dolgoletnih raziskav in testiranj. Strokovnjaki so oblikovali terapijo, ki okrepi lase v samem lasnem mešičku in jim omogoči bujno rast.

Dramatični rezultati Saše Majer po 6 tednih uporabe Lux-Factor Hair terapije v spreju.

Serum za rast las, ki zares deluje!
Lux-Factor Hair patentirana formula združuje najučinkovitejšo kombinacijo naravnih zelišč, iz katerih so strokovnjaki z visoko tehnološkim bioinženiringom izvlekli dragocene aktivne sestavine in dosegli učinkovitejše biotsko delovanje.

Dramatični rezultati Mirana Tretnjaka po 6 tednih uporabe terapije v spreju.

Serum za rast las Lux-Factor Hair tako zagotavlja dramatično hitrejše in učinkovitejše delovanje na preprečevanje izpadanja las, ponovno rast las, gostejše lase in ohranjanje zdravega lasišča brez prhljaja. 

Za mnenje o revolucionarnem serumu za rast las pa smo povprašali tudi strokovnjakinjo, mag. farmacije Nino Šurberk Fošrnarič:


UPORABITE KODO hair50 ZA ŠE DODATEN POPUST!
Če bi želeli serum za rast las preizkusiti tudi vi, imate sedaj odlično priložnost! Poleg promocijskega 50-odstotnega popusta, lahko namreč serum danes s kodo hair50 na www.lux-factor.com kupite s še dodatnim 50-odstotnim popustom in si ga tako zagotovite ugodneje kot kadar koli prej!