V pravo smer

Srce Slovenije povezuje srček

S. N. Č.
21. 4. 2016, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čim bliže smo dnevu Zemlje, ki ga praznujemo jutri, 22. aprila, tem bolj se zavedamo, kako pomemben je ekološko ozaveščeni razvoj.

Svet24

Samo pridelava okolju prijaznih izdelkov seveda ni dovolj za dobrobit Zemlje. Svojo pravo vrednost lahko ti izdelki pokažejo šele, ko postanejo del vsakdanjega življenja v šolah, podjetjih, doma. V Srcu Slovenije, območju med Kamniškimi Alpami in Dolenjsko, z inovativnimi razvojnimi projekti, med katerimi je tudi vse večja oskrba šol z lokalno pridelano hrano, spodbujajo prav to.

Razvojni center in Lokalna akcijska skupina (LAS) Srca Slovenije na izviren način povezujeta samooskrbo, turizem in podjetništvo. Tu nastajajo mreže lokalnih pridelovalcev in predelovalcev hrane, rokodelcev, podjetnikov in turističnih ponudnikov. Pot do uporabnikov krepijo s skupnimi zgodbami, rezultat vsega pa je povečevanje kakovosti življenja prebivalcev. Sodelovanje med ljudmi s sočasnim ohranjanjem posebnosti okolja je temelj Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije, ki se bodo vrstili od maja do septembra. Prvi bo v Kamniku od petka, 29. aprila, do nedelje, 1. maja. Obiskovalci bodo tu najlažje spoznali posebnosti območja pri različnih pridelovalcih in ustvarjalcih, ki svoje podjetništvo povezujejo z lokalnimi značilnostmi.