Zdravje

Motil me je vonj njene vagine

T.P.
15. 6. 2014, 18.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

»Bil sem noro zaljubljen vanjo in z njo bi se poročil, če le ne bi imela njena vagina tako čudnega vonja,« je svojim prijateljem priznal lepotec, ki je nekoč hodil z znano slovensko misico.

Shutterstock

Zgodba je resnična, vendar imena lepotice, ki je danes poročena z drugim in je že mamica, ne bomo razkrili, saj gre za izredno občutljivo ter zelo intimno zadevo. S tem smo želeli le povedati, kako pomembno je, da pozorno negujemo tudi svoje intimne dele. 

Na srečo večina moških ni posebej občutljiva na intimne vonjave svojih partneric (tudi možakar, ki se je poročil z omenjeno misico, očitno ni), a to ne pomeni, da žensk ne skrbi, kaj si mislijo o tem. 

Neprijeten vonj vagine lahko predstavlja resen zdravstveni problem, ki kaže na okužbo. Težave z vonjem tam spodaj pa lahko povzroči tudi hrana, ki jo uživate, in če niste zadovoljni z vonjavami svojega najbolj intimnega dela, lahko trpi tudi vaše spolno življenje.

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kaj negovati vagino in skrbeti zanjo, da bo vedno lepo in sveže dišala.

Redno obiskujte ginekologa

Neprijeten vonj vagine imate morda zaradi infekcije, za katero sploh ne veste. Če jo imate, jo bo ginekolog zagotovo odkril in vam predpisal pravo zdravilo. Celo v primeru, da ste zadovoljni s svojim intimnim vonjem, hodite na redne preglede vsakih šest mesecev.

Shutterstock

Vsak dan vzdržujte intimno higieno

S tem ne mislimo zgolj na vsakodnevno prhanje, ki bi tako ali tako moralo biti za vsakega človeka nekaj povsem samoumevnega, temveč na nego intimnih delov. Vagina je eden najbolj občutljivih delov telesa, zato je ne bi smeli umivati z običajnim gelom za prhanje. Kupite posebni gel za intimno umivanje, ki je pH nevtralen.

Pazite na spodnje perilo

Nositi bi morale samo bombažne spodnje hlačke, saj ta tkanina najmanj draži kožo. Svileno, satenasto in ostalo seksi spodnje perilo nosite samo ob posebnih priložnostih. Sicer pa, kdo pravi, da ne obstajajo bombažni modeli spodnjega perila, ki so prav tako zapeljivi?

Zeliščni čaji

Kadar si želite, da bi vaša intimna regija dišala še posebej sveže, uporabite recept izpiranja z zeliščnim čajem. Enkrat tedensko s čajem izperite vagino in njen vonj bo zagotovo precej lepši.

Kar date v usta zgoraj, se čuti spodaj

Hrana, ki jo vnašate v organizem, vpliva na vonj in okus vagine. Za svež vonj priporočamo ananas, pa tudi ostalo sadje bo imelo pozitiven učinek. Pijte veliko vode, izogibajte se alkoholu, ribam, špargljem, začinjeni hrani, rakom, saj vam ta živila povzročajo malce drugačen, bolj intenziven, včasih prav čuden vonj. Tudi zdravila, ki jih jemljete, vplivajo na vonj intimnega območja. Kombinacija mleka in mandljev ali mleka in meda daje vaši vagini sladkoben vonj in okus.