Zdravje

Bizarno! 7-letnik je alergičen sam nase

N.J.
6. 5. 2014, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ljudje, ki imajo alergije in vedo, na kaj so alergični, se načeloma lahko izognejo neprijetnostim, tako da se izognejo stiku s snovjo, na katero so alergični. A 7-letnik tega ne more storiti.

chroniclelive.co.uk

Mali Junior Rucroft je namreč alergičen sam nase. Njegovo telo na alergijo odreagira tako, da dobi hude napade astme, zaradi katerih je že približno 50-krat pristal v bolnišnici. Njegova mama Paula Hopps je za medije povedala: "Nekega dne so me klicali iz šole in mi povedali, da če se Junior dotakne las, nato pa se z roko dotakne obraza, ta zateče. Absurdno je, da je alergičen na svoje lase, sploh nisem mogla verjeti, ko so mi to povedali." Hoppsova je še dodala: "Ne moreš se izogniti svojim lasem," je dejala mati. "Zdaj pazimo, da ima Junior čim krajše lasi in se jih ne dotika."

 
A to za dečka ni edina težava. Ko je bil star koma leto, je skoraj umrl zaradi poljubčka, ki mu ga je pritisnila mama. Obraz mu je nenadoma otekel, naenkrat ni mogel dihati. V paniki je poklicala reševalce, ki so ga zadnji hip uspeli rešiti. Paula, sicer mamica 6 otrok, je ugotovila, da bi njenega sina skoraj ubili oreščki, ki jih je zaužila, tik preden mu je pritisnila poljubčka. Test je pokazal, da je Junior alergičen na oreščke, mačke, pse, morske prašičke, zajce, konje, travo, hišni prah, cvetni prah in celo na svoje lasne mešičke. Paula je zdaj skorajda obsedena s čiščenjem, a zaveda se, da je za njenega sina lahko smrtno nevarno že, če stopi v preveč prašno trgovino. Deček jemlje vrsto zdravil in zaenkrat uspeva živeti karseda normalno.