Zdravje

Kaj med penetracijo občutijo ženske?

Š. K.
10. 12. 2013, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Raziskave kažejo, da kar 70 odstotkov žensk med spolnim odnosom ne doživlja redno orgazma. To pripisujejo drobnim razlikam pri anatomiji ženskih spolovil in različnemu doživljanju spolnosti. Zato velikokrat lažje doživijo orgazem pri predigri, ko jim partner z roko ali usti stimulira področje ščegetavčka, potem ko pride do 'akcije', pa težje.

Thinkstock

Dvojna penetracija

Ronja (31 let) nam je zaupala, da ji je najboljši občutek penetracije, do katere pride tako, da jo partner najprej draži s prsti po vagini in anusu, kjer ji nežen pritisk s prstom najbolj ugaja pred orgazmom. Tako je opisala občutek dvojne penetracije, ki ga doživi z draženjem obeh odprtin. »V vagino potisne kazalec ene roke, v anus pa mezinec druge. Takrat mislim, da bom enostavno začela kričati. Ne znam razložiti. Oblije me tak naboj energije, da v določenem trenutku preprosto mislim, da bom eksplodirala.«

Bradavičke med orgazmom
»Ko sem tik pred veliko naslado v dvoje, obožujem, ko mi moški  liže bradavičke. To je tisti prijeten občutek, pri katerem vem, da me ima neskončno rad in se mu popolnoma predam. To me popolnoma vzburi, orgazem pa je po tem dejanju še slajši kot po navadi. Pravzaprav traja dlje, ker so moje misli osredotočene tako na bradavičke kot tudi na to, kaj se dogaja tam spodaj. Obožujem ga.« (Anja, 25 let)

Obvezna predigra
»Najboljši orgazem je bil z moškim, ki preprosto ni hotel preiti na akcijo, dokler mi ni prišlo vsaj dvakrat, ko je lizal moj ščegetavček. Tovrstno predigro sem oboževala in uživala, ko je moje telo doživljalo impulze, kot jih že nekaj časa ni. Ugotovila sem, da se je to dogajalo zato, ker je ves čas mislil, da je njegov penis premajhen, zato me je na vsak način najprej želel zadovoljiti tako. Še danes ne vem, kaj je z moškimi in njihovimi centimetri, a pri meni to nikakor ne igra take vloge kot oblika.« (Špela, 36 let)
 
 Centimetri niso vedno pozitivni

»Tisti centimetri, ki jih moški tako poudarjajo, so včasih prav obremenjujoči. Nekoč sem poskusila seksati z nekom, ki je imel res velik in debel penis. To je bilo za mojo nožnico preprosto preveč. Vse me je bolelo še veliko po seksu in nisem vedela, kako naj si razlagam dejstvo, da me velikost in debelina preprosto ne privlačita.« (Ana, 29 let)

Proč s kondomi
»Prepričana sem, da tako ženskam kot tudi moškim kondomi delajo krivico. Občutek imam, kot da sem prikrajšana za toliko stvari. Takrat ne čutim teksture njegovega penisa, niti ne morem opisati vsakega premika posebej. Kot da bi imela v sebi silikonski dildo, ki ne spreminja oblike. Takšen orgazem na koncu ni nič posebnega in občutek imam, kot da so vsi orgazmi s kondomi skorajda enaki.« (Mirjana, 32 let)

Občutek ljubezni
»Nič ni lepšega, ko gledam, kako ga moja muca srka vase in kako se spajava v eno. Ta moment je veliko lepši od tistega, ki na koncu naježi mojo kožo. Preprosto vse med seksom je tako čudovito, da je orgazem samo še tista pikica na i.« (Anita, 34 let)

Skrivnost je v tehniki
»Glede na to, da imam srečo in lahko doživljam veliko orgazmov med samim odnosom, sem z leti spoznala, da je skrivnost resnično v tehniki in da se kakovost seksa ne odraža v velikosti penisa, ampak v različnih položajih. Zato je tudi orgazem v določenih položajih bistveno intenzivnejši, moja nožnica pa toliko bolj vesela, kadar vanjo prodre od zadaj ali kadar mu jaz sedim v naročju. Slednji položaj namreč preprosto obožujem in je na koncu tak, kot da bi po mojem telesu sprožil trikrat več mravljincev kot pri orgazmu, ki ga doživim v misijonarskem položaju ali kadar prodira vame od zadaj.« (Sonja, 29 let)

Plus za raziskovanje
»Moja koža se najbolj naježi takrat, kadar mojo nožnico draži v notranjosti le nekaj centimetrov, zato najbolj uživam takrat, ko jo s penisom raziskuje le recimo tri do štiri centimetre v notranjosti in draži njene stene. Mljask, tako bi lahko opisala občutek, ki me preveva takrat!« (Karmen, 31 let)