Zdravje

V želji po rekordu "zavozil" svoje zdravje

J. P.
8. 12. 2013, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Komaj je dobro dosegel dvajseta leta, je Barry Austin že bil na dobri poti, da postane najdebelejši človek v Veliki Britaniji.

Da bi si lahko na glavo poveznil lovorjev venec debelosti, je dnevno zaužil 29.000 kalorij. Znaten del tega je bilo dnevnih dvanajst litrov kokakole. Pojavljal se je v dokumentarcih, pisal je kolumne in se celo pojavil v televizijski nadaljevanki.

Danes, pri starosti 46, ima le en cilj: preživeti še eno leto.

Danes, pri starosti 46, ima le en cilj: preživeti še eno leto. Trenutno tehta 285 kilogramov. Njegov rekord je 412 kilogramov. Pred leti je na potovanju padel in ni mogel vstati. Na pomoč so mu morali priti gorski reševalci. Diha le stežka, pestijo ga okužbe, vse to pa je posledica pehanja za slavo z debelostjo.

Zdaj upa, da bo njegovo stanje služilo kot opozorilo vsem, ki se prenajedajo. »Shujšal bom,« pravi. »Nočem operacije. Hodim v telovadnico, otroke pa bom naučil, naj ne bodo kot jaz.« V telovadnico hodi trikrat na teden s posebnim taksijem, prirejenim za ljudi v invalidskih vozičkih. Vendar pa zdravniki opozarjajo, da mu operacija ne bo več dolgo na voljo, saj je anestezija pri nekom njegove postave izredno tvegana.