Zdravje

Nosečnice 'hipnotizirajo' moške

J.P.
12. 11. 2013, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dejansko niso nadnaravne, ker je nosečnost nekaj popolnoma naravnega, a nosečnost povzroči nekaj precej zanimivih sprememb v telesu.

Nosečnost ima cel kup neprijetnih stranskih učinkov, a tudi nekaj dobrih – recimo nadaljevanja vrste. A to ni edina dobra lastnost nosečnosti. Nosečnice lahko namreč na nezavednem nivoju 'hipnotizirajo' moške. Moški bodo noseči ženski veliko več pomagali kot ženski, ki ni noseča. Čistili stanovanje, odpirali vrata, nosili težje stvari, odstopali sedeže na avtobusu in tako naprej. Noseča ženska prav tako oddaja feromone, ki partnerja pomirijo, ga navežejo na družino in pripravijo na vlogo očeta.

Nosečnost ženski precej poveča vonj. Razlog je verjetno tudi ta, da ženska ne bi pojedla pokvarjene hrane. Hormonsko neravnovesje med nosečnostjo je izgovor (čeprav je res), da se nosečnica izmaže iz praktično vsake zagate. Če bi nosečnica oropala banko, bi ji sodnik samo požugal in dejal, da naj tega ne počne več, po vsej verjetnosti pa bi ji povrhu še pustil, da obdrži denar. Vsekakor pa je nekaj treba priznati, nosečnice imajo nadnaravno moč. Dejstvo, da se nosečnica ves dan drži pokonci, je pravzaprav že čudež. Posebna je tudi odpornost na bolečino med rojevanjem. Zanimivo pa je še dejstvo, da imajo ženske hormon, ki jim pomaga pozabiti na bolečino med rojevanjem, ker drugače najverjetneje ne bi prišlo do drugega, tretjega … otroka.