Zdravje

Odstopila zaradi številke

jp
10. 11. 2013, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Srednješolka iz Tennesseeja Codie Thacker je odstopila od državnega tekmovanja v krosu, potem ko so ji določili startno številko 666.

Thinkstock

Številko je dijakinja srednje šole Whitley County zavrnila zaradi verskih prepričanj: ''Nisem hotela tvegati svojega odnosa z Bogom.'' Njen trener je sicer poskušal dobiti drugo startno številko, a organizatorji tekmovanja o tem niso hoteli nič slišati.

Število 666 namreč velja za satanovo število, posebej predani kristjani pa ji sploh nočejo blizu. Codie pa ni prva, ki se je številu tako očitno izognila. V začetku letošnjega leta je moški iz Tennesseeja pustil službo hišnika, ker je število na davčnem obrazcu vsebovalo tri zaporedne šestice.

Avtocesto med Koloradom in Novo Mehiko pa so preoštevilčili iz 666 v 491, saj je bila neuradno znana kot Hudičeva avtocesta – delno zaradi satanističnih konotacij, delno zaradi visokega števila smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. Codie se je nedvomno odločila pravilno, saj bi jo nošenje številke zaradi psihološkega učinka le oviralo pri tekmovanju.

Codie Thacker