Zdravje

Čas za terme in zdravilišča

Sašo Avramovič
20. 10. 2013, 19.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le kdo si po napornem tednu ali med krompirjevimi počitnicami ne želi dneva ali pa tedna sprostitve in oddiha? V jesenskem času so še kako aktualne terme in zdravilišča, ki jih v Sloveniji zares ne manjka. Za vas smo zbrali ponudbe treh term (Term Snovik, Rimskih term in Term Topolšica) ter primerjali cene posameznih paketov.

terme-snovik.si, rimske-terme.si in terme-topolsica.si
Terme Topolščica

V Termah Snovik so za letošnjo jesen v svojih Eko termah pripravili pakete Termalni oddih, ki veljajo vse do 28. decembra. Paket je sestavljen iz 2, 4 ali 6 polpenzionov, gostje pa lahko tudi poljubno izberejo število nočitev. Izbirajo lahko med najemom apartmaja in bivanjem v dvoposteljni sobi s polpenzionom. »V paket je vključeno neomejeno kopanje v naših termalnih bazenih, nočno kopanje v sredo, petek in soboto, izposoja palic za nordijsko hojo, 2-krat na dan telovadba v vodi, pester animacijski in športni program ter 20 % popusta na vse velneške storitve,« so nam sporočili iz Term Snovik. Cene 3-dnevnega paketa z vključenim polpenzionom se začnejo že pri 74 evrih na osebo (2 nočitvi), otroci pa bivajo brezplačno. Tridnevni najem apartmaja (2 + 2) pa nas bo stal 128 evrov, z vključenim neomejenim kopanjem v termalnih bazenih.

terme-snovik.si, rimske-terme.si in terme-topolsica.si
Terme Snovik

TERME SNOVIK od 74 EUR
RIMSKE TERME od 99 EUR
TERME TOPOLŠICA od 82 EUR

V Rimskih termah nam je v jesenskem času na voljo kar nekaj paketov, med drugim tudi paket Barvita jesen, namenjen družinam, Senior paket za zlato generacijo, XXXL-paket razvajanja in Wellness pravljica z veliko storitvami in namestitvijo v nadstandardni suiti. Paketi so tri- ali večdnevni, vsi pa vsebujejo namestitev v dvoposteljni sobi v izbranem hotelu s štirimi zvezdicami, neomejeno kopanje v termalnem bazenskem kompleksu in drugo. Najugodnejši paket tridnevnega bivanja s polpenzionom nam je na voljo že za 99 evrov na osebo. V Rimskih termah sta dva bazena, in sicer unikatni historični bazen, grajen v rimskem slogu, in rehabilitacijski bazen v medicinskem centru. »Gostom je na voljo Wellness center Amalija, ki ponuja različne vrste sprostitvenih masaž in dopolnjuje termalne kopeli v historičnem delu,« so sporočili iz Rimskih term.

terme-snovik.si, rimske-terme.si in terme-topolsica.si
Rimske terme

Tudi v Termah Topolšica nam jeseni ponujajo različne pakete, v vse pa je vključeno neomejeno kopanje v vseh termalnih bazenih, neomejen vstop v savne v hotelu Vesna, brezplačna uporaba nordijskih palic, ugodnosti v centru dobrega počutja Zala in drugo. Cene 3-dnevnega paketa se začnejo pri 82 evrih na osebo (2 nočitvi). Paket s tremi nočitvami v standardni sobi v hotelu Vesna pa nas bo stal od 123 evrov na osebo. Gostom so na voljo pololimpijski plavalni bazen, bazen, ki prehaja iz notranjosti v zunanjost, otroški bazen, whirpool in drugo.

 

OPOMBA

*Cene veljajo za 3-dnevne pakete s polpenzionom na osebo.