Zdravje

Predebel, da bi mu odstranili masivni tumor

T.P.
9. 2. 2013, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

„Še nikoli nisem bil tako debel. Preizkusil sem vse mogoče diete, a mi nobena ni pomagala,“ pravi 50-letni oče osmih otrok, ki tehta dobrih 250 kilogramov, v sebi pa nosi še masivni, 32-kilogramski tumor.

Scot Jacobson iz Oregona, oče osmih otrok, ki tehta dobrih 250 kilogramov, nosi v sebi ogromen tumor, težek kar 32 kilogramov. Da bi mu ga lahko odstranili, mora krepko shujšati. Ker je kilograme doslej le pridobival, ni upanja, da bi jih lahko na hitro izgubil, zato bi namesto ene operacije potreboval kar dve ločeni.

S prvo operacijo bi mu zdravniki zmanjšali želodec, da bi lahko čim hitreje shujšal, z drugo pa bi mu odstranili tumor. Poleg težav z debelostjo in rastočim tumorjem, ki že krepko ogroža Scotovo življenje, ima bolni očka še eno veliko težavo. Zavarovalnica mu namreč noče kriti stroškov operacije želodca, ki stane dobrih 13.000 evrov. Do 22. februarja mora poravnati tretjino tega zneska, on pa nima pojma, kje bo dobil toliko denarja.

Kako je Jacobson, po poklicu socialni delavec, prišel v tako težko stanje?

„Nikoli nisem bil ravno vitek, a tudi ne tako debel, kot sem sedaj. Zadeve so mi preprosto ušle iz rok. Ne poznam diete, ki je nisem preizkusil, nekaterih sva se lotila celo skupaj z ženo. Nerad hodim ven, prav moja pasivnost pa me je pripeljala v to stanje. Ker najraje sedim doma in jem, se mi je sčasoma razširil želodec,“ pripoveduje Jacobson. „Zdaj me je sram stopiti med ljudi, saj ne prenesem tega, da me neprestano gledajo.“

Odkar ga ogroža tumor, pa je Jacobson odločen, da bo spremenil način življenja. Več bo gibal in manj jedel, če bo le uspel zbrati dovolj denarja in če bo seveda preživel obe nujni, a precej nevarni operaciji.

##IMAGE-20167##