Zdravje

Lekarna pri Polikliniki v ponedeljek na novi lokaciji

STA
18. 11. 2012, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Lekarna Ljubljana svojo dežurno enoto, ki je bila doslej na Prisojni ulici, odpira na novi lokaciji, na Njegoševi cesti pri urgenci - v stavbi Meksika.

V novih prostorih bodo začeli poslovati v ponedeljek. Lekarna bo skupaj s samopostrežnim delom odprta od 7. do 24. ure, med polnočjo in 7. uro zjutraj pa bo odprto dežurno okence. Po novem bo lekarna pri Polikliniki delovala v 400 kvadratnih metrov velikih prostorih, imela bo odprt samopostrežni del z izdelki za dobro počutje in nego ter avtomatski sistem za prinos zdravil.

Tako bo imela nova dežurna lekarna sedem izdajnih mest za zdravila, vsa bodo povezana z avtomatskim sistemom za prinos zdravil. To je avtomatiziran lekarniški sistem za skladiščenje in prinos zdravil, s pomočjo katerega lahko lekarne racionalizirajo svoje stroške, optimizirajo delovne procese ter hkrati izboljšajo storitve za svoje stranke. Zaradi avtomatizacije bo imelo strokovno osebje več časa za pogovor s stranko in svetovanje, sistem prevzema in skladiščenja izdelkov pa bo prihranil čas vseh zaposlenih v lekarni, so navedli v Lekarni Ljubljana.

Naložba v novo ljubljansko dežurno lekarno je vredna okoli 1,1 milijona evrov in predstavlja največjo investicijo v slovenskem lekarništvu v zadnjih letih. Sicer pa lekarno pri Polikliniki dnevno obišče blizu 800 ljudi in letno izda več kot milijon škatlic zdravil, so še navedli v Lekarni Ljubljana.