1 proti 292 milijonov

Nasmehnila se mu je vražja sreča, v žep pospravil 370 milijonov evrov

R.T.
18. 3. 2018, 15.33
Posodobljeno: 18. 3. 2018, 15.38
Deli članek:

Zaenkrat še neimenovan srečnež iz ameriške zvezne države Pensilvanija je včeraj na loteriji Powerball ujel rekordno zlato ribo.

Reuters
Powerball

Uslužbenec loterije Powerball, ki vključuje več ameriških zveznih držav, je včeraj ponoči izvlekel sedem kroglic. Ker so dobitno kombinacijo nazadnje izvlekli 6. januarja in ker nato kar 19-krat zapored ni bilo glavnega zmagovalca, je nagradni sklad vztrajno rastel. Glavni dobitek, ki je eden največjih v zgodovini ameriške loterije, je včeraj tako znašal celih 455 milijonov ameriških dolarjev (370 milijonov evrov).

Srečno roko pri izbiri številk je imel zaenkrat še neimenovan posameznik iz zvezne države Pensilvanija. Ker mu dobitka ne bo treba deliti med več ljudi, saj je bil to edini loterijski listek z zmagovalno kombinacijo, mu bodo sicer zajeten košček odškrnili samo dacarji. Srečnež ima sicer na voljo dve možnosti. Lahko se odloči, da mu dobitek izplačajo na obroke. V tem primeru mu bodo celoten znesek razporedili na obdobje debelih 29 let. Če pa bo grabežljiv in si bo želel žepe napolniti s celotnim zneskom naenkrat, potem je upravičen do pavšalnega zneska »zgolj« 218 milijonov evrov.

In kakšne so bile možnosti za zmago? 1 proti 292 milijonov, pravijo na loteriji.