Zanimivosti

Balzam za lase uporabljate na napačen način!

K.M.
18. 3. 2018, 11.05
Deli članek:

Če balzam za lase uporabljate tako, kot ga vsi ostali, obstaja veliko možnosti, da to počnete na napačen način.

Profimedia
Mrzla voda širi pljuča enako kot intenzivna telovadba, saj potrebuje telo za ustvarjanje toplote več kisika.

Po pravici, koliko sploh razmišljate o uporabi balzama za lase. Čeprav strokovnjaki vedno poudarjajo, kako zelo pomemben je za zdravje las, vsi o tem preparatu razmišljamo premalo. Še dodatno pa nas je zdaj šokiralo dejstvo, da ga v resnici tako ali tako uporabljamo na napačen način. 

Lase si umijte in po končanem postopku na še mokre lase nanesete balzam? No, vaše početje je napačno! Čeprav si morda večina lase najprej vsaj ožame in niso popolnoma premočeni, gre vseeno za mokre lase. Strokovnjaki pa zdaj pravijo, da bi balzam v resnici morali nanesti na suhe oziroma osušene lase. "Balzam bi morali nanašati na suhe lase, da je njegov učinek večji in popoln. Voda in balzam ne smeta tekmovati za prostor na in v vaših laseh. Zato je najboljše, da ga nanesete na še suhe lase, ko se ne more z ničemer boriti, v smislu hidracije las," je povedala ena izmed dermatologinj. 

Profimedia

Zato: Naslednjič, ko si boste umivale lase, si pred samim postopkom, saj veste, takrat, ko ležite na kavču in ne počnete ničesar, na lase nanesite balzam. Počakajte 15 minut in nato pričnite s klasičnim postopkom umivanja, le da na koncu ne ponovite postopka z balzamom. 

Razlika bo več kot očitna!