Kako do obilja

Razne poti do obilja: tokrat so v igri finance

S.N.Č./Novice Svet24
16. 3. 2018, 21.20
Deli članek:

Obilje vsega lepega si voščimo navadno ob osebnih praznikih, novem letu, prelomnicah v življenju. Kako do obilja? Kaj sploh je obilje?

Profimedia
obilje

Tokrat bomo pogledali, kako do obilja na finančnem področju. Finance vam dajo občutek varnosti, lastne vrednosti. Najprej poglejte pri sebi, koliko lahko sprejmete zase, kaj je z denarjem, ki ga dobite nepričakovano. Ga daste takoj naprej za druge, za otroke ali si s hvaležnostjo kupite nekaj lepega zase? Kako razmišljate o denarju? Je kaj lepega, kar vas razveseli?

10 odstotkov prejetega dajte vedno v dobrodelne namene, iz hvaležnosti, ker gre vam dobro in ker zaupate, da bo za vas vedno dovolj.

ZMANJŠAN PRETOK

»Če ves čas razmišljate o računih, ki jih je treba plačati, če s strahom odpirate položnice oziroma se z denarjem ne želite ukvarjati, vam je to v breme, to ne bo okrepilo pritoka, ampak ga bo zmanjšalo. Namesto da bi prišlo več denarja, bo prišlo več položnic. Če pa boste v okolici začeli opažati, koliko je vsega na voljo, koliko obilja vam daje narava, da ste del tega, se bo pretok sprostil, začel teči k vam,« je pojasnila energijska terapevtka Mateja Cvetko in opozorila še na nevarnosti: »Skromnost, ki je včasih veljala za vrlino, vam zapre veliko vrat. Misli ali besede 'saj ni treba, bom počakala' so nižanje vaše vrednosti. Tudi postavitev realne cene vašega dela je nujna. Koliko časa ste vložili v delo, koliko želite za svoj čas in energijo denarja. To si zaslužite, to je vaše!«

REŠITVE

Ko se zares odprete in potrudite stoodstotno, pride ta energija tudi nazaj v obliki denarja, materialnih dobrin. Ko boste zares v sebi začutili to svojo lastno vrednost, jo boste lahko tudi izrazili.

Mateja Cvetko: »Težava nastane, ker ste lažno skromni ali pa so vas sistemi toliko pokrili, da verjamete, da si vsega obilja, ki se odpira za vas, ne zaslužite. Ga niste vredni.«

»Da lahko to storite, morate okrepiti svoje spodnje čakre, ključna pri tem je korenska. Če je vaša korenska čakra odprta, pretočna, ste vi prizemljeni, realni, ideje z lahkoto realizirate. Tudi fizično imate dovolj energije za aktivnosti, ki so potrebne za izvedbo projekta. Da je z vašo prvo čakro vse, kot mora biti, boste vedeli po tem, da bo vse teklo kot po maslu,« je razložila strokovnjakinja.

Z energijo obilja je povezana tudi mama. Ko lahko sprejmemo njeno podporo, uredimo z njo odnos, se z njo dobro razumemo, energija med obema steče. Šele ko pustite morebitne zamere, ki jih gojite do nje, se pretok sprosti. Kot majhen otrok se stisnite k njej, dovolite ji, da vas objame in s tem preda vse, kar še nosi za vas. Ko si boste dovolili vzeti od mame, boste znali sprejeti vse obilje sveta.

AKTIVACIJA

Najboljše za aktiviranje korenske čakre: prhanje izmenično s hladno in mlačno vodo, fizični stik z zemljo, fizična aktivnost, rdeča barva v oblačilih, hrani, pijači; ponos na nekaj novega, kar ste si kupili.

Če ste vse zgoraj našteto že naredili, pa obilje še vedno ne poteka, kot bi moralo, poglejte v stanovanju oziroma hiši, kaj imate na področju jugovzhoda. To področje je povezano z obiljem, če imate tam veliko krame, torej stvari, ki jih ne uporabljate več, a jih še vedno hranite, s tem sporočate vesolju, energijam, da ne zaupate, da pride dovolj za vas. V ta predel postavite nekaj lepega, kar vam predstavlja obilje, lahko je to tudi lepa roža, ki cveti, ali tolstica, rdeč prt, slika vode, ki teče … Vse to bo obilje podprlo, aktiviralo.