Pazite se jih

Razkrivamo najhujše lažnivce v zodiaku

S.N.Č. / Novice Svet24
14. 3. 2018, 20.00
Deli članek:

Otroke vztrajno učimo, da ima laž kratke noge, in jih »strašimo«, da se jim bo zaradi laži nos podaljšal. Kljub vsemu pa je dokazano, da se vsi kdaj mimogrede zlažemo ali to počnemo celo nekajkrat na dan.

Profimedia
Hitro se bodo zlagali in naredili vse, da bi verjeli njihovi zgodbi.

Seveda poznamo več vrst laži.

Bela laž je najbolj nedolžna in jo vsi kdaj povemo le zato, da zmanjšamo škodo. Lažni prikaz stanja je že zavajanje – smo tiho, namesto da bi povedali resnico, ki bi spremenila odločitev ali ravnanje druge osebe. Obstaja tudi polovična resnica – vsebuje nekaj resnice in nekaj laži oziroma morebiti neresničnih predvidevanj, po domače bi temu rekli natolcevanje. Potem je tu še izmišljevanje, ko nekdo pove nekaj, kot da je resnica, ne da bi zagotovo vedel, ali je res ali ne …

Nas pa je tokrat zanimalo, ljudje katerih nebesnih znamenj so k laganju najbolj nagnjeni.

Dvojčka

Čeprav spadajo med neiskrena astrološka znamenja, dvojčki tega ne počnejo namerno, temveč je krivo to, da si pač pogosto premislijo. Težko se držijo tega, kar rečejo, in zato so označeni za lažnivce.

Rak

Glede na to, da so zelo kreativni, si pripadniki tega astrološkega znamenja hitro kaj izmislijo. Po navadi lažejo v trenutkih, ko se poskušajo izvleči iz zagate, v kateri so se znašli, in redko kdo podvomi o njihovi zgodbi.

Lev

Levi znajo narediti pravo dramo, in to le zato, da bi bili v središču pozornosti. Z istim razlogom stvari pogosto poveličujejo, a s tem ne želijo nič slabega. Preprosto si želijo biti zanimivi za druge.

Tehtnica

Tehtnica želi v življenju ravnovesje, zato nekatere stvari prikriva z lažjo. Seveda so tudi takšne tehtnice, ki nimajo dobrih namenov, a po navadi se trudijo, da bi bilo vsem lepo.

Kozorog

Kot zelo praktična bitja bodo kozorogi pogosto lagali, da bi se »izvlekli« iz neprijetnega položaja, v katerem ne želijo biti. Tako bodo prej rekli, da ne morejo priti na kavo, kot pa da bi na primer dekletu ali fantu, ki jih je povabil, odkrito povedali, da jim pač ni všeč. Na to gledajo kot na skrb za druge.

Ribi

Občutljive in nežne ribe bodo včasih igrale žrtev, da bi dosegle višji cilj, in se bodo pogosto tudi zlagale. Kljub temu to nikoli ni neka zelo pomembna in resna zadeva, saj so ribe sicer zelo pravične.