Neverjetni primeri

Izginil je za 15 mesecev in ne ve, kje je bil ta čas

Urban Klančnik / Novice Svet24
17. 2. 2018, 08.00
Deli članek:

Vsak dan na svetu izgine več tisoč ljudi. Žal je med njimi ogromno otrok in mnogih nikoli ne najdejo.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nihče ne ve kaj se je dogajalo s Stevenom Kubackim.

V moderni človeški zgodovini poznamo številne primere izginulih ljudi, ki tako rekoč posegajo na področje znanstvene fantastike. Tako imamo več primerov, ko so našli ladje, s katerih so brez sledu izginile celotne posadke. Toda prav neverjetni so primeri, ko so izginile osebe, ki so se nato spet pojavile, nekatere celo mesece pozneje, njihove zgodbe pa mejijo ali krepko prestopijo prag znanstvene fantastike.

Živalske ugrabitve

Eden res nenavadnih primerov je primer triletne deklice iz leta 1868, ki je izginila v Michiganu. Njen oče, ki je bil vodja gozdarske odprave, je dejal, da je deklica nenadoma izginila, kot bi se vdrla v tla. Deklico so nato našli naslednji dan. Lovci, ki so jo iskali, so dejali, da so ob njej videli večjo temno postavo, najverjetneje medveda, ki je plaval čez reko stran od deklice. Slednja je povedala, da je bila z »gospodom volkom«, ki je pojedel njen klobuk in ji vzel čevlje. Kdo je ugrabil deklico in ali jo je res žival, ni znano. Podoben je primer dveletne deklice Ide Curtis, ki je izginila za dva dni, prav tako iz gozdarskega taborišča, in tudi ona je dejala, da je zanjo skrbel medved.

Wafford

Leta 1898 je izginil 10-letni deček, ki so ga poimenovali samo Wafford. Deček je dejal, da je ob reki (lokacija ni znana) lovil ribe, ko je do njega pristopil moški. Odpeljal ga je domov k svoji družini, kjer se je deček igral z njegovimi otroki in nato večerjal. Prisoten naj bi bil tudi neki moški, ki ga je deček poznal. Deček se je nato zjutraj zbudil v postelji in dejal, da mora oditi domov, ker bodo njegovi starši zaskrbljeni. Moški, ki ga je našel ob reki, ga je odpeljal iz hiše in mu pokazal pot, po kateri mora oditi, da bo prišel domov. Ko se je obril, da bi se zahvalil tujcu, je ta izginil, prav tako je izginila hiša, v kateri je prespal. Kmalu zatem so ga našli starši in prijatelji, ki so ga iskali vso noč. Po eni od teorij naj bi Wafforda (če je res obstajal) ugrabili Nunne'hi iz mitologije domorodcev, ki lahko spreminjajo svojo podobo. Toda prav mogoče je, da je bil deček v resnici žrtev pedofilske združbe.

Steven Kubacki

Precej nenavaden je tudi primer Stevena Kubackija, ki je izginil leta 1978. Steven je kot študent odšel v Michigan na področje, ki se imenuje tudi trikotnik treh velikih jezer. Tam je v preteklosti izginilo tudi več letal in ladij. Kakorkoli že, Steven je izginil in vsi so pričakovali, da bodo našli le njegovo truplo. Reševalne ekipe pa so našle njegove smuči in stopinje, ki so vodile do bližnjega jezera. Pri jezeru so se stopinje končale. Kakšnih 200 metrov stran so našli še njegov nahrbtnik. Vse je kazalo, da bodo, če sploh, našli samo truplo nesrečnega Stevena, vendar pa se je nato Steven 15 mesecev pozneje pojavil v Pittsfieldu, nekaj kilometrov stran od mesta, kjer je izginil. Na sebi je imel druga oblačila, dejal pa je, da se ne spomni, kaj se je dogajalo zadnjih 15 mesecev. Pri sebi je imel zemljevide, ki niso bili njegovi. Čeprav so ga novinarji oblegali, pa Steven ni želel povedati ničesar in je ves čas trdil, da se ničesar ne spomni. Vendar mnogi verjamejo, da ve, kje je bil in kaj je počel, a tega noče priznati.