Psihološki profil

Kaj so Kim Džong Unu v zibko položile zvezde?

S.N.Č. / Novice Svet24
11. 2. 2018, 19.49
Deli članek:

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un redno skrbi za burjenje duhov, če drugače ne, pa zavoljo jedrskih poskusov ali posredno, s »pomočjo« ameriškega predsednika.

Profimedia
Veliki vodja želi imeti pod nadzorom prav vse sfere življenja v Severni Koreji.

Trump ga je do zdaj označeval z zanimivimi in nič kaj diplomatskimi besedami, s čimer ustvarja mit, da je Kim najmanj pošast in zločinec, če ne kaj hujšega.

Te dni je Kim spet glavna tema svetovnih medijev. Dan pred odprtjem olimpijskih iger v Južni Koreji je namreč v svoji državi priredil razkošno vojaško parado, da je z njo pokazal svojo moč, in katera med Korejama je pomembnejša. V petek pa je na prizorišče olimpijskih iger poslal svoje predstavnike s sestro Kim Jo Džong na čelu in še nekaterimi visokimi političnimi predstavniki Severne Koreje. Najpogostejši naslov ob novici je bil: »Zloglasni diktator na olimpijske igre poslal …«

Kdo pa je v resnici vladar, ki se ga držijo vzdevki pošast, zločinec in podobno? Njegov astrološki profil nam je opisal naš mednarodno priznani astrolog Bern Jurečič.

Tančice skrivnosti

Kim Džong Un se je rodil 8. januarja 1984 v glavnem mestu Severne Koreje Pjongjang. Sprva je bil neznanka celo rojstni datum, toda letos ga je posredno (nehote?) obelodanil sam, ko je izjavil, da »8. januar ne bo postal državni praznik«, kar je bil predlog »iz ljudstva«. Njegov rojstni čas prav tako ni znan, bodisi ni bil zapisan bodisi je skrbno skrit. Analitiki pa menijo, da bi moral biti pravi rojstni čas 7.00, predvsem zaradi znanega citata, da je Kim Džong Una mati imenovala otrok (jutranje) zarje. Ta podatek ni verodostojen oziroma ne zdrži nikakršnega astrološkega standarda, vendar ga že nekaj časa uporabljajo nekateri mundani astrologi in skozi delo več let dokazujejo, da je ta rojstna ura točna, če ne celo zelo točna.

Profimedia
Kimov oče Kim Džong Il je svojega sina na mesto predsednika postavil septembra 2011, formalno pa je to postal po njegovi smrti, decembra. Do zdaj ni opravil še niti enega obiska na tujem.

V zaščiti Jupitra

V horoskopu lahko kmalu najdemo nekaj bistvenih poudarkov. Kim Džong Un je kozorog po Soncu in v ascendentu, obenem pa ima izjemno močno 12. hišo (skrite zadeve, delovanje zadaj, tudi terorizem ali po drugi strani depresija, bolezen …). Ob tem je Luna v Ribah, torej je močan poudarek na znamenju rib, ki sta dvanajsti, zadnji v zodiaku. Mars je na vrhu karte, njegova bližina s Plutonom, ki je povrhu še v Škorpijonu, lastnem znamenju, daje potencial diktatorja in nasilneža. Povezanost (ugodna) s štirimi elementi, Jupitrom (vladar 12. hiše in Lune; položenost v lastnem znamenju strelca in obenem v »lastni« 12. hiši kaže na najmočnejši element v horoskopu!), Merkurjem, Neptunom (tudi v lastni hiši) in ascendentom, daje vedeti, da se ga ne da ustaviti, morda se bo kdaj sam. Prepričan je, da ima prav, in potolče vsako mnenje, ki mu oporeka. Jupiter skrbi, da se Kimu vse lepo izteče, in ga ščiti.

Narod je daleč

Luna državnega horoskopa (Luna predstavlja narod) je v 9. hiši njegovega horoskopa – »narod je nekje daleč, ne zanima me«. Lunin vozel v 6. hiši kaže nujo po ureditvi, redu v njegovem življenju, kjer je veliko preveč stihije. A kdo mu bo to povedal? Takih ni (več) …

Številne moti njegov ascendent, saj Kim ni videti kot kak kozorog. Res ni in niti ne more biti; tudi tu se horoskop izkaže za verodostojnega: trije planeti blizu ascendenta vsak po svoje govorijo o mladostnosti – Jupiter (besedi jovial (fr.) in juvenilen, mladosten, izhajata iz imena Jupiter), Merkur, ascendentu najbližje, sam po sebi kaže na mladosten, otroški videz, Neptun pa tako in tako ne kaže prave slike. Jupiter ob tem »skrbi« tudi za težave s težo, ki so pri Kimu kar opazne.

»Otroškost? Neodraslost? Zmedenost? Vse to je mogoče, a oceno tega naj kljub vsemu izreče kak psiholog,« svoje ugotovitve zaključi Bern Jurečič.

Profimedia
Podoba korejskega voditelja je tudi predlog za pustno masko … grozljivo, seveda.