Veš, kaj voziš?

Za popravilo klime so želeli 770 evrov. A kaj, ko v avtu sploh ni nameščena ...

R.T.
7. 2. 2018, 10.05
Posodobljeno: 7. 2. 2018, 10.14
Deli članek:

19-letnica priznava, da o avtih ne ve nič in da je zaupala zaposlenim v delavnici, ki so ji izdali visok račun za popravilo nečesa, česar v avtu sploh ni.

Profimedia
Plačani znesek za napačno postavljeno diagnostiko so ji v delavnici vrnili (fotografija je simbolična).

Ni slabo, da poznamo vozilo, ki je v naši lastni, če že ne vsaj ob nakupu, pa vsaj takrat, ko ga peljemo na popravilo v avtomehanično delavnico. Zakaj? Zato, da se vam ne zgodi to, kar se je 19-letni Stevie Stowell iz Velike Britanije. 

Dekle je namreč svojo vozilo znamke citroën C1 odpeljala v delavnico v Brightonu, kjer so ji za popravilo klimatske naprave zaračunali več kot 770 evrov. Ko pa je njen oče vozilo odpeljal v drugo delavnico, saj je želel dobiti drugo mnenje, je izvedel, da vozilo sploh nima klimatske naprave.

Na armaturni plošči je utripala lučka, ki je kazala, da avto ne deluje brezhibno, zato je Stevie avto odpeljala v najbližjo delavnico, je izkušnjo z britanskimi mediji delila študentka, ki se ji je zdel znesek 770 evrov previsok, saj s polovičnim delovnim časom ne zasluži veliko denarja. "Nimam znanja o avtih, zato sem jim zaupala, ko so mi dejali, da moram plačati za popravilo klimatske naprave", pravi Stevie. Njen oče je nato predlagal, naj avto odpelje v drugo delavnico, da bi pridobila mnenje iz druge roke. Tam pa so ugotovili, da je težava v obrabljeni vodni črpalki, klimatske naprave pa v vozilu sploh ni. Za diagnostiko in popravilo so ji v drugi delavnici zaračunali 508 evrov.

Stevie si je oddahnila. V prvi delavnici pa so ji povrnili denar, ki ga je plačala za diagnostiko in se ji opravičili, češ, da je prišlo do napake.