Razcvet ali trpljenje?

Obsojeno na polom: Nekateri znaki pač ne morejo v dvoje

S.N.Č. / Novice Svet24
4. 2. 2018, 20.05
Deli članek:

Partnerstvo je v astrologiji zelo pogosto obravnavana tema. Najpogosteje je analizirano, katera nebesna znamenja v dvoje lepo funkcionirajo.

Dreamstime
V astrologiji je nešteto odgovorov za odnose, ki jih v življenju tkemo.

Seveda pa obstajajo poleg študij, katera znamenja se med seboj najbolje ujemajo in dopolnjujejo, tudi astrološke analize v nasprotno smer.

Katera nebesna znamenja se torej med seboj tako slabo ujemajo, da je njihova partnerska zveza že vnaprej obsojena na propad?

Oven in tehtnica

Skoraj nemogočo partnersko zvezo med levom in vodnarjem pa ena stvar lahko reši in ji da neomejen rok trajanja: to je njuno ujemanje na seksualnem področju. Pogoj je seveda, da imata oba visok libido.

Tehtnici je všeč ovnov temperament, nepremišljenost in impulzivnost, medtem ko oven ni preveč navdušen nad neodločnostjo tehtnice, meni namreč, da je to znak neiskrenosti. Šarmantna in tolerantna tehtnica bo vedno skrbela za druge, medtem ko je oven pozoren predvsem nase in na svoje potrebe ter mu je po navadi vseeno za tuje mišljenje, zato ga pogosto obtožujejo sebičnosti.

Bik in škorpijon

Ker ne mara tvegati, bo bik z zaslužkom ravnal previdno in nekaj tudi prihranil, medtem ko bo škorpijon vlagal v različne projekte ter s spretnim in včasih nekoliko tveganim vlaganjem oplemenitil svoj denar. Bik je po značaju hedonist, ki mu ni tuj noben užitek, vendar ni naklonjen duhovnemu razmišljanju, medtem ko škorpijona zanimata mistika in alternativa.

Dvojčka in strelec

Dvojček je stalno v gibanju in se ne more dolgo zadrževati na enem mestu, rad sprejema nove in različne informacije, medtem ko je strelec osredotočen na eno področje. Je poduhovljen in hrepeni po višjih idealih, medtem ko je dvojček preveč sarkastičen in nemiren, da bi lahko to razumel. Dvojček ima rad površne pogovore in trače, medtem ko strelca to ne zanima.

Rak in kozorog

Kozorog življenje dojema z razumom in ima veliko ambicij, zato mu je poslovni uspeh osrednje življenjsko vodilo in pogoj za srečo, medtem ko rak več pozornosti namenja družini. Tudi kozorogu je družina pomembna, vendar svojo ljubezen izraža na drugačen način – predvsem s služenjem denarja ter z materialnimi stvarmi, medtem ko rak ljubezen izraža s toplino in bližino.

Lev in vodnar

Ta dva znaka sta si na prvi pogled podobna, vendar pa sta v osnovi popolnoma različna. Skupno jima je, da sta družabna, vendar se s tem podobnost tudi konča. Levu se zdi pomembno, kaj mislijo drugi, medtem ko vodnarju ni. Želi si biti drugačen in mu je vseeno, ali so mu ljudje naklonjeni. Lev je pogosto sebičen, medtem ko lahko za vodnarja rečemo, da je pripravljen vsem pomagati.

Riba in devica

Medtem ko je riba sanjač in je pogosto v oblakih, devica trdno stoji na zemlji in ne prenaša nerealnih idej in načrtov. Zelo je samokritična in pazljiva ter načrtuje vsako podrobnost, medtem ko riba živi za trenutke. Različni so tudi njuni življenjski cilji – devica je odgovoren in marljiv delavec ter si želi stabilnosti in varnosti, medtem ko je ribi delo pogosto nujno zlo, denar pa ji ni pomemben.