Zanimivosti

Tudi v knjižnicah je Zarja daleč pred drugimi

Simon Rosc
18. 1. 2018, 15.00
Deli članek:

Ne samo da je revija Zarja revija, ki beleži izjemne rezultate na področju branosti, vsako leto znova je tudi revija, po kateri najpogosteje posegajo v knjižnicah.

Revija Zarja že od vsega začetka beleži neverjetno branost in zanimanje bralcev za vsebine, objavljene v njej. Zarja je družinska revija in je s svojimi temami resnično namenjena celotni populaciji. Napor, ki ga ustvarjalci revije vsak teden vložijo v nastanek, pa več kot očitno kaže sadove.

»Na vrhu lahko ostaneš samo, če to nalogo vsak teden opraviš, kakor pač najbolje zmoreš.« 

IZJEMNI REZULTATI

Zarja se lahko pohvali z izjemno branostjo, kar pa se ne kaže samo pri prodaji, ampak tudi pri izposoji. Objavljeni so bili namreč podatki o tem, kako pogosto si v knjižnicah izposojamo katere slovenske revije in časopise. Revija Zarja se je uvrstila na prvo mesto, daleč pred vsemi drugimi. V letu 2017 si jo je izposodilo kar 31.886 bralk in bralcev. Ta številka pove še več, če samo omenimo, da si je časopis, ki je pristal na drugem mestu, izposodilo več kot 10.000 bralcev manj.

31.886 bralcev si je v letu 2017 v knjižnicah izposodilo revijo Zarja.

HVALEŽNI BRALKAM IN BRALCEM

Pri Zarji so nad takšnimi rezultati navdušeni. Odgovorna urednica revije Melita Berzelak je novico takole pokomentirala: »To je eden od dodatnih kazalcev resnične branosti in tega, kaj zanima ljudi. Mi smo tudi na ta podatek zelo ponosni, predvsem pa hvaležni našim bralcem, ki so tudi po zamenjavi imena blagovne znamke ostali z nami. To zavezuje k odličnosti. Sicer smo prej na lestvici izposoj dolga leta vodili tudi z Jano, nato pa v  letu zamenjave blagovne znamke, to je bilo leta 2015, v zgolj dveh mesecih osvojili prvo mesto z Zarjo in z izjemo treh mesecev je tako ostalo do danes.« Čeprav je to izvrsten uspeh, Berzelakova ostaja na realnih tleh in dodaja: »To seveda za naprej ne pomeni ničesar. Vsaka številka je nov test v kiosku. In na vrhu lahko ostaneš samo, če to nalogo vsak teden opraviš, kakor pač najbolje zmoreš. To je vse, za kar se trudi Zarjina ekipa.«   

K dobrim rezultatom nedvomno pripomore tudi vsakoletna prireditev Ženska leta, ki jo organizira uredništvo revije Zarja. Je prepoznavni znak, ki na piedestal postavlja močne ženske. Spomnimo, da je letošnji laskavi naziv prejela policistka Mirela Čorić.