Glamurozne in sijoče

Konec zimskega spanja: prebudite lepotico v sebi

R.V.
31. 12. 2017, 13.30
Deli članek:

Z naravnimi poživili preženite utrujenost in si povrnite energijo. Kofein, kakav, poprova meta … vse našteto vas bo predramilo iz zimskega spanja in vam pomagalo zasijati v najlepši luči.

Profimedia
Izvlečki poprove mete zmanjšujejo rdečino na koži in jo globinsko navlažijo.

Privoščite si skodelico kave in to brez zadržkov – kava namreč ni samo najbolj priljubljena poživljajoča topla pijača, ampak tudi znano lepotilo. Vsebuje namreč kopico antioksidantov, ki koristijo koži in tudi lasem, saj nevtralizirajo proste radikale.

Dreamstime
Mleta kava pomaga tudi proti celulitu.

V lepotnih salonih uporabljajo kavna zrna kot dodatno nego za lase, da ti bolj zasijejo in postanejo mehkejši. To lahko naredite tudi sami doma: skuhajte kavo in jo vtrite v lasišče. Glavo si ovijte v prozorno folijo in pustite učinkovati 20 minut. Nato sperite in si umijte lase kot običajno.

Adijo, podočnjaki! 

Vato namočite v hladno kavo, odcedite in rahlo pritisnite na predel pod očmi, da boste zmanjšali zabuhlost in podočnjake.

KAKAV

Surovi kakav ima veliko blagodejnih učinkov na telo, predvsem pa je poln antioksidantov, deluje protivnetno, izboljšuje razpoloženje, znižuje krvni tlak ter oskrbi telo z vitamini in minerali. Kakavovo maslo blagodejno vpliva na kožo, uporablja se za celjenje strij, globinsko navlaži ter omili razdraženo kožo, ekcem ali dermatitis. Pripravite si maslo za telo. 100 gramov kakavovega masla, 100 gramov kokosovega olja in 50 gramov sladkega mandljevega olja dajte v skledo in postavite nad soparo. Mešajte toliko časa, da se trdne sestavine razpustijo. Mešanico postavite v hladilnik, da se ohladi. Ko je ohlajena, jo preložite v globoko skledo in temeljito premešajte z metlicami električnega mešalnika, da postane puhasta. Zaprite v kozarček in si s tem negujte kožo telesa.

Proti celulitu
Skodelico mlete kave, 1/2 skodelice rjavega sladkorja in skodelico kokosovega olja dobro premešajte. Piling vmasirajte s krožnimi gibi v vlažno kožo telesa. Na enem mestu se zadržite približno 60 sekund. Sperite s toplo vodo.

POPROVA META

Izvlečki poprove mete zmanjšujejo rdečino na koži in jo globinsko navlažijo, učinkujejo pa tudi zoper akne in prhljaj na lasišču. Za lepoto oziroma za svežo, zdravo kožo je najboljše pepermintovo eterično olje, ki ga lahko preizkusite na najrazličnejše načine. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja v svojo dnevno kremo. Mentol ima hladilen učinek in posvetli motno kožo.

__________________________

Masažna ploščica 

50 gramov kokosovega olja, 50 gramov kakavovega masla in 50 gramov čebeljega voska stopite nad paro. Na koncu dodajte eterično olje. Prelijte v modele in počakajte, da se masa strdi.

Globinsko čiščenje

Zmešajte 3 žlice soli, 2 žlici olivnega olja in 4 kapljice eteričnega olja poprove mete. Podrgnite po obrazu in vratu in koža bo v trenutku globinsko očiščena.