Priložnosti

Napoved za leto 2018: tako bo Venera krojila našo prihodnost

M.G.
30. 12. 2017, 15.25
Deli članek:

Dogajanje bo po zaslugi Venere največ pri odnosih vseh vrst – s poudarkom na ljubezenskih. Imeli bomo priložnost, da jih izboljšamo ali zaživimo v novih.

Profimedia
Sinonimi za Venero so ljubezen, umetnost, čutnost, etika, morala, vse lepo, slikarstvo, nakit, rože, umetnine, sladkarije, ljubica …

Vsi odnosi so karmične lekcije naših življenj, ob katerih se razvijamo in rastemo na osebni ravni.

Ko dozorimo v svojih spoznanjih ter smo sposobni pogledati na zgodbo in dogajanja tudi z druge plati, smo usvojili lekcijo in gremo lahko dalje z novimi spoznanji. Odnosi so bistvo naših življenj, saj šele v sodelovanju z drugimi ljudmi tvorimo celoto v sebi.

Profimedia
Venera je rimska boginja, v grški mitologiji so jo imenovali Afrodita in je opisana kot najlepša boginja, ki se je rodila iz morske pene in semena boga Urana.

Venera pomeni notranje zadovoljstvo, način oblikovanja odnosov, užitek, potrebo po lepem, odnos do etike in morale, sposobnost preseganja konfliktov, pasivnost.

Venera je ženski planet, pasiven princip in mali benefik ali dobrotnik. Venerin dan v tednu je petek, kovina baker, barvi nežno rožnata in zelena.

Pomembne premike in vplive Venerinega delovanja lahko pričakujemo tudi na področju financ in osebnih denarnih tokov, predvsem pa malce lepše in lagodnejše življenje kot v preteklih letih, saj si bomo znali vzeti trenutke za uživanje, seveda po dobro opravljenem delu.

LEPO PO VRSTI

•  V prvi polovici januarja, ko bo tranzitna Venera v Kozorogu, bomo varčni in preudarni pri denarju ter nekako hladni in zadržani pri odnosih.
•  V drugem delu januarja bo Venera prestopila v Vodnarja in nam prinesla popolno novo delovanje in razpoloženje − pritegnilo nas bo vse novo, nenavadno, drugačno, na vse pretege se bomo nečemu upirali ali orali ledino.
•  Od februarja do začetka marca bo Venera v znamenju Rib, kjer se odlično počuti, a žal nima stika s stvarnostjo. Paziti bomo morali na svoje denarnice in krotiti pretiran optimizem na finančnem področju. V odnosih bomo iskali ideale, od starih partnerjev zahtevali nemogoče ali jih idealizirali, a vse bo daleč od stvarnosti.
•  Marca se bo v nas skupaj s pomladjo budila podjetnost, polni bomo novih idej in želja, saj bo Venera v ognjenem, nepotrpežljivem Ovnu, mi pa bomo šli previdno, ne preveč zaletavo v nova doživetja, ker bomo pozneje težko nadomestili površnost in nedoslednost.
•  Aprilu bo sledilo mirnejše in stabilnejše obdobje s preudarno, čutno in delovno Venero v biku, kot da bo pomlad prinesla harmonijo v naše odnose. Na finančnem področju bo možnost dodatnih zaslužkov.
•  Od konca aprila do maja bo naša Venera prava zvezda zabav. To bo tudi ugoden čas za najemanje posojil, težko se bomo upirali zapravljanju, vsekakor si bomo omislili neko novo izobraževanje. Še najboljša izbira, če že zapravljamo, bo, da denar potrošimo za nekaj z dolgoročnim učinkom.
•  Od sredine maja do srede junija bo Venera v Raku, mi pa bomo razmišljali o prenovi doma ali nakupu nepremičnine, v mislih se bomo vračali v otroštvo, morda raziskovali svoje korenine ali poreklo, od izvorne družine si lahko obetamo nepredvidene finančne prilive.
•  V začetku poletja se bomo nujno morali izpostaviti z Luno v Levu, privoščili si bomo marsikaj zunaj svojega finančnega dosega − pa kaj, naj nam zavidajo vsaj enkrat v letu.
•  Veliko skromnejši in bolj predani delu bomo od začetka julija do avgusta. Izkoristimo počitniški čas, da postorimo vse, kar se nam je nakopičilo skozi leto, z Luno v Devici ni nič pretežko, vedno imamo izziv, kako bi stvari opravili še bolje, kako bi izboljšali postopke ali tehnologijo.
•  Avgusta in prvi teden septembra bo Venera v Tehtnici, poudarek bo na odnosih in sodelovanju vseh vrst, na vsak način bomo želeli izvedeti mnenje drugih, kot da se sami ne bi mogli ali si upali odločati. Sodelovanje se nam bo obrestovalo, lahko bomo razrešili in zgladili dolgotrajne spore.
•  Jeseni, natančneje od 5. oktobra do 16. novembra, bo naša Venera ubrala retrogradno pot, kar v odnosih prinaša skrivne ljubezni, prevare, lahko pa spet obudi staro ljubezen. Še posebej težavno obdobje se napoveduje oktobra, ko bo retrogradna Venera v znamenju Škorpijona − ne bo nam šlo ne z denarjem ne v odnosih.
•  Novembra bo Venera prešla v znamenje Tehtnice − kljub njeni retrogradnosti bodo sledila izboljšanja v odnosih. Poiskali bomo ravnovesje, zmernejši bomo in pripravljeni prisluhniti partnerju.
•  Decembra bo Venera spet v direktnem gibanju, a se bo vrnila v Škorpijona, mi pa se bomo strastno ukvarjali s financami. Zanimala nas bo le telesna ljubezen.

Profimedia
V astrološki karti Venera prikazuje, na katerem področju življenja najbolj uživamo, kje si najbolj prizadevamo za skladnost in harmonijo.