Top ideja

Za praznike: tako pričarate več svetlobe!

Oglasno sporočilo
22. 12. 2017, 14.42
Posodobljeno: 22. 12. 2017, 14.44
Deli članek:

Odkar imam nova okna in kar je še bolj pomembno - nov kotiček za ustvarjanje, so prazniki resnično zasijali. Dobesedno. Toliko svetlobe namreč v domu še nismo imeli!

Nikoli ne bom pozabila naših preteklih praznikov!

Ker živimo v masardi, smo za praznike vedno okrasili dnevni prostor številnimi pripomočki. Luči sem prinesla iz vseh možnih kotičkov in spominjam se, kako sem se vedno znova 'spotikala' ob podaljške, ki sem jih potrebovala. Samo na ta način je bil namreč naš praznični kotiček resnično svetel. 

V mansardi je bilo pogosto temačno ...

... zato si tega občutka v preteklosti nisem želela še za praznike. In tako sem pričarala umetno svetlobo. Vse samo zato, da bi se počutili bolje in da bi bili prazniki resnično čarobni. Toda če bi vedela prej, kakšno spremembo lahko naredita dve okni, tega ne bi počela!

Kakšna sprememba!

Preden so nastopili prazniki, smo se odločili za korenito spremembo našega bivalnega prostora. Nikoli ne bom pozabila mojega skeptičnega nasmeha, ko so mi prijazni svetovalci povedali, da bo razlika očitna. "To bi pa rada videla," sem si mislila in potiho upala, da bo v našo dnevno sobo vseeno posijal kakšen sončni žarek več. 

Strešna okna prinesejo naravno svetlobo in svež zrak v še tako temno podstrešje.

Nebo se razsvetli

Zgodilo se je kot bi bilo včeraj in žal mi je, da sobe nisem slikala prej in po tem. Ko sem po montaži strešnih oken vstopila v stanovanje, preprosto nisem mogla verjeti svojim očem! Prostor je bil svetel. Kaj svetel, prostor je naravnost objela svetloba z vseh strani. In za takšno spremembo sta bili krivi dve strešni okni. Nisem mogla verjeti. Luči so postale preteklost, saj je naš prostor ponovno oživel. 

Zato so letos praznične luči samo še za okras in ne za dekoracijo. Za občutek topline. Za najlepši občutek svetlobe pa sta poskrbeli novi okni. To je bilo resnično eno najboljših daril, kar sem jih dobila za praznike. V moj dom je vstopila svetloba, za katero sem mislila da je nikoli ne bom mogla ujeti. 

Pa vi, ste že naročeni na brezplačno strokovno svetovanje za ureditev mansarde?