Tožba

Velja za najgrše drevesce na svetu

U.K.
22. 12. 2017, 07.00
Posodobljeno: 22. 12. 2017, 07.20
Deli članek:

Zdi se precej neverjetno, a celotna afera glede božičnega drevesa se bo zdaj znašla celo na sodišču, saj so zanj odšteli 48 tisoč evrov.

Reuters
Mestne oblasti sedaj preiskujejo kaj se je zgodilo z drevesom.

V Italiji odmeva škandal, ki tokrat ni povezan z Berlusconijem, mafijo ali čim podobnim. Tokrat je na udaru božično drevo, ki so ga postavili na glavnem trgu Piazza Venezia, in sicer osmega decembra, do zdaj pa je izgubilo že skoraj vse iglice. Božično drevo, ki je visoko 21 metrov, v Rim pa so ga pripeljali iz Dolomitov, je tarča posmeha tako prebivalcev Rima kot turistov. Težava pa je tudi v tem, da so za drevo odšteli 48 tisoč evrov.

Arhiv
Leta 2016 je bilo drevo sicer zdravo, a neokusno okrašeno.

Preiskava in tožba

Iz županovega urada so sporočili, da že preiskujejo, zakaj je drevo tako hitro izgubilo iglice, vendar za zdaj odgovora na to še niso podali. Drevo navkljub 600 srebrnim okraskom Rimu res ni v ponos, še posebej ker je na drugem koncu v Vatikanu poljsko drevo videti povsem zdravo. Tudi drevo večnega tekmeca Milana je videti povsem drugače. Vse skupaj naj bi kmalu končalo tudi na sodišču, saj se domneva, da je denar za okraševanje šel v zasebne žepe. Drevo so namreč kupili brez javnega razpisa in vse kaže, da je bilo posekano precej prej, preden so ga pripeljali v Rim. Za drevo so plačali tudi trikrat več kot recimo lani, tako da prebivalci Rima zdaj upravičeno zahtevajo natančno preiskavo.

Toda treba je poudariti, da se je rimsko božično drevo znašlo na naslovnicah časnikov tudi leta 2016. Takrat je drevo sicer bilo popolnoma zdravo, a je bilo tako površno okrašeno, da so bili prebivalci Rima prav zgroženi. »Prav na bruhanje mi gre, ko ga gledam,« je tedaj zapisal eden izmed prebivalcev.