Presenetite goste

Ideje: sladkarije iz trgovin, uporabljene drugače

Z.F.
17. 12. 2017, 11.20
Deli članek:

Prihajajo obiski, vi pa nimate časa za peko piškotov, kaj šele potice? Uporabite naslednje priročne trike, s katerimi se boste rešili zapletenih receptov, in ustvarite izvirne božične like.

Dreamstime
K ustvarjanju slaščic povabite tudi otroke, ki bodo kuharske »packarije« zagotovo veseli.

Tokrat vam razkrivamo nekaj odličnih receptov, s katerimi boste navadne piškote, ki so na krožnikih pogosto spregledani, preobrazili v pravo božično atrakcijo. Prednost je, da so pripravljeni hitro in brez pečenja, treba jih je le okrasiti z veliko domišljije.

youtube
Čokoladni jelenčki so prava poslastica za otroke.

3

različne sladice boste pripravili v manj kot pol ure.

JELENČEK RUDOLF

Potrebovali boste mini ruladice, ki jih najdete v vseh bolje založenih trgovinah s sladkarijami, prestice, čokolado, sladkorne bombončke v obliki oči in rdeče bombončke. Rulado na enem koncu pomočite v stopljeno čokolado in jo položite na papir za peko. Na pomočen del, ki se dotika dna, prilepite dve presti. Na vsaki strani eno, da bosta služili za rogove. Na sprednji del, ki je pomočen v čokolado, prilepite sladkorni očesci in rdeč bombon za nos.

youtube
Božična drevesca.

BOŽIČNA DREVESCA

Potrebujete slane palčke, štiri beljake, štiri žlice sladkorja v prahu, zeleno barvo za živila in pisane mrvice. Iz beljakov stepete trd sneg in mu dodajte sladkor in barvo za živila. S snegom napolnite vrečko za okraševanje. Slane palčke položite na papir za peko in z beljaki narišite jelko. Okrasite z mrvicami in pustite, da se beljakova krema malo posuši. Uporabite za krasitev drugih slaščic ali postrezite samostojno.  

youtube
Suhi snežaki

SUHI SNEŽAKI

Tudi zanje potrebujete slane palčke, pomočite jih v stopljeno belo čokolado. Maso tičino rdeče barve narežite na kratke trakove, da boste ustvarili šal. Na levo in desno stran slane palčke prilepite majhne pisane bombončke, ki bodo služili kot naušniki. S čokolado oblikujte očesci in usta (znova lahko uporabite maso tičino) ter gumbe. Postavite na hladno ali počakajte, da se čokolada dobro posuši. Nato postrezite samostojno ali kot okras drugemu prazničnemu pecivu.

PINGVIN

Izdelajte mini pingvinčke. Potrebujete dva piškota oreo. Z enega snemite biskvit, ga prerežite na polovico in s čokolado prilepite na drug piškot, da bo videti kot krilca. Trebuh okrasite s smetano, uporabite sladkorna očesa in rdeč bombon za usta.

POLARNI MEDVED

Mafin prelijte z belo stopljeno čokolado. Na papirju za peko oblikujte krogce in jih ogladite, da se strdijo. Prvi krogec prelomite na polovico in polovici uporabite za ušesa, drugi krogec pa za usta s smrčkom. Smrek narišite s čokolado in prilepite še sladkorne oči.