Varno in urejeno

Papirnate sponke za vsakdanjo rabo

Z.F.
9. 12. 2017, 13.59
Deli članek:

Danes si svet brez te majhne pisarniške pomočnice težko predstavljamo. Ni koristna samo za spenjanje papirja, njena uporaba je precej številčnejša. Preverite in preizkusite tudi vi.

Youtube
Ena sponka bo dovolj, da v klopčič zvijete več metrov dolg kabel.

Papirnate sponke se navadno valjajo po predalih s pisarniškim materialom. Vedno so povsod, a takrat, kadar jih potrebujemo, jih navadno ne najdemo. Te dileme sicer ne bomo rešili, vam pa tokrat razkrivamo nekaj zanimivih predlogov, kako lahko papirnato sponko uporabite pri vsakodnevnih opravilih.

MAJHNA STIKALA

Navadno porabimo veliko časa za iskanje ustreznega pripomočka, ki bi nam omogočil odpiranje majhnih predalčkov in predelkov, denimo pri telefonu, v katerem se skriva SIM-kartica. Pomagajte si s papirnato sponko. Zunanji zavitek sponke obrnite navzgor, da dobite 90-stopinjski kot. Repek sponke vstavite v luknjo na telefonu, nekoliko pritisnite in predelek s SIM-kartico bo izskočil iz ohišja.

Youtube
zavarujte kovček

ZAPRITE KOVČEK

Se odpravljate na daljše potovanje? Ste izgubili ključavnico, ki zaklepa vaši zadrgi? Nič hudega. Zapnite zadrgi na vašem kovčku in skozi spodnje uho zadrge, ki drži čolniček, napeljite papirnato sponko naokoli, do notranjega ušesa. Tako boste preprečili, da bi se vaš kovček zaradi prerivanja samodejno odprl, stvari pa bodo varne tudi pred hitrimi prsti tatov, saj bodo z odpiranjem tako obvarovanega kovčka imeli vendarle nekaj več dela.

»ZAPNITE« ŠIVILJSKI METER

Se tudi vi vsakič znova ujezite, ker se vaš šiviljski meter razvija iz klopčiča? Naredite temu konec in preizkusite naslednji trik. Skozi nekaj plasti porinite sponko. Ta bo vaš šiviljski meter obdržala trdno zvit v klopčič.

Youtube
sponka in telefon

ZVIJTE KABLE V KLOPČIČ

Če se vam v predalih kot kače med seboj prepletajo kabli za telefon, slušalke in druge elektronske naprave, ki jih le s težavo, ko jih potrebujete, razpletete, uporabite naslednjo zvijačo. Skozi sponko za papir napeljite elastiko in jo z vozlom pritrdite na sponko. Kabel zvijte v poljuben klopčič, nato pa elastiko napnite okoli kabla, zavitega v klopčič, in zataknite za sponko.