Čarovnije s svečo

Plameni za dober urok

S.N.Č.
9. 12. 2017, 15.25
Deli članek:

Svetloba simbolizira sonce, ogenj, modrost in rast. Posebej sveče s svojim plamenom in mehkobo nosijo v sebi pravi pridih magičnosti.

Dreamstime
Sveče različnih barv napolnijo dom s svojim posebnimi vibracijami.

Sveča pooseblja ogenj, element magične preobrazbe, zato je zelo priljubljena kot osnovni element pri raznih čarovnijah.

Večina čarovnij s svečami je tako kot sanjsko srečanje duš povezana z vizualizacijo – intenzivnim predstavljanjem tistega, kar si želite.

Rožnate sveče krepijo ljubezenska čustva, poleg tega ugodno vplivajo na prijateljstva. Rdeče sveče so simbol zaščite in strasti, poleg tega podpirajo snovno strukturo doma.

Obe barvi sveč sta nadvse uporabni tudi v beli magiji za priklic ljubezni in seksa. Preberite si, kako ju uporabimo.

Posebna oblika čarovnije s svečami je ljubezenski urok.

PRIKLIC

Izberite rdečo ali rožnato svečo, ki ji po želji dodajte kapljico eteričnega olja. Vonj izberite glede na to, kaj želite doseči. Če želite pritegniti ljubezen, izberite vonj vrtnice, jasmina ali jlang-jlanga, ko želite priklicati v življenje seks, uporabite cimet, pačuli ali vaniljo.

Svečo položite na tla in jo prižgite. Popolnoma zatemnite prostor, usedite se pred svečo in se zazrite v plamen. V plamenu si poskušajte predstavljati sebe in svojega izbranca. Ko bo predstava dovolj živa, si predstavljajte, da počneta tisto, kar si želite, da bi počela. V početje, ki ga vidite, usmerite vso svojo energijo.

Posebna oblika čarovnije s svečami je ljubezenski urok. Zanj boste potrebovali dve sveči, belo in rožnato, eterično olje vrtnice, krožnik ter rdeč ali rožnat kos papirja. Sedite na tla. Predse položite krožnik in obe sveči, v kateri ste kanili kapljico eteričnega olja vrtnice. Vzemite papir in ga raztrgajte na kosce. Kosce posujte okoli sebe in sveč v obliki kroga. Prižgite sveči in si predstavljajte moškega ali žensko, kakršnega si želite. Sprva si zamislite zgolj njegovo energijo, nato si ga poskušajte predstavljati vse bolj živo. Enega po enega jemljite iz kroga košček lista in ga zažgite enkrat na eni, drugič na drugi sveči, položite ga na krožnik in pustite, da popolnoma zgori. Med gorenjem si predstavljajte sebe in namišljenega idealnega partnerja skupaj. To počnite, dokler vam ne zmanjka listkov. Potem se priklonite pred krožnikom in se zahvalite boginji ljubezni: »Hvala za ljubezen, ki mi jo daješ, hvala, hvala, hvala.« Upihnite sveči. Pepel vrzite v zrak – lahko ga na primer stresete skozi okno oziroma čez balkon. 

Profimedia
Za pomoč pri reševanju domačih težav in za izboljšanje odnosov med družinskimi člani prižgite rjavo svečo, hkrati bo zaščitila vaše domače živali.

BARVE SVEČ

Sveče niso le nepogrešljiv pripomoček pri raznih magičnih opravilih in obredih. Njihove dobre lastnosti lahko koristimo prav vsak dan. Dobre lastnosti rdeče in rožnate sveče smo že opisali, kaj pa druge barve?

Bele sveče naj gorijo med meditacijo in obredi očiščevanja doma. Simbolizirajo mir in duhovnost.

Sveče zelene barve oddajajo zdravilno energijo ter v dom prinašajo srečo in napredek.

Rumene sveče se prilegajo umirjenemu, razmišljujočemu razpoloženju, gorijo naj med učenjem ali branjem.

Škrlatne sveče prižgite med boleznijo ali v pomoč pri uroku za zaščito doma, saj ta barva pospešuje okrevanje in je vir dodatnih moči.

Goreče modre sveče v spalnici človeka varujejo med spanjem, včasih so lahko navdih za preroške sanje.