STE NAVELIČANI?

Spremenite staro v novo in drugačno

Zoran Franc
2. 12. 2017, 18.04
Deli članek:

Ali ob prihodu domov niste več zadovoljni z videzom svoje kuhinje? Se vam zdi dolgočasna in staromodna? Poživite in preuredite jo ter poskrbite, da bo ponovno zaživela.

Profimedia
Prepleskajte dolgočasne bele stene in kuhinji vdahnite tople barve.

Če ste se tudi vi znašli v začaranem krogu, z željo po novem, lepšem in boljšem, a denarja za to rešitev še ni dovolj, vam ponujamo naslednjo možnost, s katero boste poceni, hitro in preprosto spremenili svojo kuhinjo v povsem drugačen prostor. Naslednji triki ne bodo preveč obremenili vaše denarnice, a bodo precej spremenili podobo vaše kuhinje.

Profimedia
Tudi predale lahko osvežite.

ZAMENJAJTE LUČI

Luči so v kuhinji nadvse pomembne. Pomembno je, da je svetloba ravno pravšnja, mehka in topla, takšna bo dala kuhinji ravno pravo vzdušje domačnosti. Izberite več svetil in jih namestite tja, kjer jih zares potrebujete. Nedvomno vam bodo manjše luči koristile nad kuhinjskim pultom, osvetlile bodo vaš delovni prostor med pripravo jedi. Zamenjajte tudi staro in dotrajano luč nad kuhinjsko mizo ter poskrbite, da bodo pod pravo svetlobo jedi zažarele v pravi meri.

Globoke in velike predale s policami zamenjajte z izvlečnimi predalniki, za katere boste potrebovali nosilce in lesene elemente. Drugačno, a priročno, kajne?

SPREMENITE BARVE

Ste se naveličali dolgočasnih belih sten? Prebarvajte jih! Vsekakor je pomembno, da izberete barve, ki se bodo ujemale z drugimi kosi pohištva, denimo s stoli ali mizo, če je vaša kuhinja bela. Pri pleskanju izbirajte nežne, pastelne barve, ki bodo vašo kuhinjo prijetno osvetlile in naredite bolj toplo. Ni nujno, da prepleskate vse stene, omislite si lahko tudi tapete, ki so ponovno »in«. Stare kuhinjske ploščice dobro očistite, prebarvajte fuge. Če vam niso več všeč, jih prelepite s samolepilnimi nalepkami, ki jih dobite v vseh bolje založenih gradbenih trgovinah. Če je vaša kuhinja iz pravega lesa, jo lahko prebarvate ali pa prebarvajte mizo in stole. Posvetite se tudi stropu. Če je vaš strop lesen, ga očistite in osvežite z novim premazom, ne pozabite pa na tla. Ploščice zribajte, parket ali topli pot pa zloščite do visokega sijaja.