Halucinogene droge

Marek je mislil, da je sibirski tiger

M.V.
19. 11. 2017, 18.49
Deli članek:

21-letnik, ki je poskušal svojo depresijo zdraviti z uporabo halucinogenih substanc, je zabredel globoko v poljske gozdove, kjer je vnašal strah in trepet med živali.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Habitat sibirskega tigra je daljni vzhod Rusije. Mareka je čakala dolga pot do domovine.

Igranje s halucinogenimi drogami in psihoaktivnimi substancami je lahko zelo nevarno. Mirno noč v opazovalnici za divje živali je pretrgal nadvse nenavaden prizor na zaslonu. Kamere, ki so za snemanje aktivnosti nočnih živali nameščene v gozdovih, so namreč ujele mladeniča, ki je povsem gol in po vseh štirih tekel skozi divjino. Opazovalci so o videnem obvestili poljske policiste, ki so sprožili iskalno akcijo v gozdovih nedaleč od meje s Češko.

Policija v akciji

Medtem so od voznikov, ki so se peljali po regionalni cesti, začela prihajati številna obvestila o povsem goli osebi, ki se giblje v bližini cestišča. Ker so opazovalci policiji sporočili natančne koordinate, iskanje ni trajalo dolgo. Policisti so ob cesti našli 21-letnega češkega državljana Mareka H. iz mesta Liberec, ki je od kraja, kjer so ga našli, oddaljen kar 25 kilometrov. Kako je v takšnem stanju prišel tako daleč? Marek je policistom na zaslišanju povedal neverjetno zgodbo …

Mislil je, da je sibirski tiger

Na policijski postaji je 21-letni Čeh začel počasi prihajati k sebi in pripovedovati. Marek H. se že nekaj časa bojuje z depresijo in išče načine in orodja, kako jo premagati. Tistega večera je izbral halucinogeno drogo LSD. Kmalu po zaužitju je substanca začela delovati in Marek je, kot pravi, odkril svojo »pravo osebnost«, se povsem razgalil in se po vseh štirih skobacal v gozd. Mislil je namreč, da je sibirski tiger. Tiger Marek se je tako vživel v svojo novoodkrito osebnost, da je zavohal plen in mu sledil kilometre.

»Zbudila se je moja resnična osebnost,« je 21-letnik dejal začudenim policistom. Ker poljski možje postave pri njem niso našli prepovedanih drog, je bil češki tiger deležen le kazni za motenje javnega reda in miru. K sreči na 25 kilometrov dolgi poti skozi temne gozdove Marek ni naletel na kakšno večjo beštijo in ji poskušal dokazati, kdo je gospodar evrazijskih gozdov.