Gozd groze

To je evropski bermudski trikotnik

U.K.
19. 11. 2017, 12.36
Posodobljeno: 19. 11. 2017, 13.47
Deli članek:

V samem srcu Transilvanije se nahaja gozd, ki se ga domačini izogibajo kot kuge. Bil naj bi najbolj zaklet kraj na svetu.

Youtube
V gozdu naj bi se dogajale skrivnostne stvari.

Gre za gozd z imenom Hoia Baciu, nahaja pa se v bližini mesta Cluj-Napoca v Romuniji. Predel gozda imenujejo tudi evropski bermudski trikotnik in g smatrajo za najbolj strašljiv predel na svetu. Transilvanija je seveda prežeta z miti in legendami, nenazadnje tudi o Vladu Tepešu, ki ga povezujemo z Drakulo. A v Romuniji je gozd Hoia Baciu bolj strašljiv od vsega kar poznamo na zahodu.

Youtube
Drevesa so upognjena v nenavadnem vzorcu.

Strašljivi zvoki

Mnogi domačini si ne upajo v gozd, saj verjamejo, da iz njega ne bodo prišli živi. Tisti, ki pa so vendarle prisiljeni iti v gozd, gredo tja samo podnevi in v skupini. Po legendi naj bi gozd dobil ime po pastirju, ki je v gozd zašel z 200 ovcami. Pastir je izginil, ovce pa so našli razpršene po gozdu. V gozdu naj bi od takrat izginilo vsaj 20 ljudi. Mnogi ljudje, ki so obiskali gozd so povedali, da so slišali grozljive zvoke, nekateri pa naj bi videli tudi privide ali duhove. V 50 letih prejšnjega stoletja je biolog A. Sift poročal o nenavadnih lučeh, ki jih je videl v gozdu, desetletje kasneje pa je fotograf Emil Barnea fotografiral nekaj za kar so mnogi prepričani, da gre za NLP. Veliko ljudi je poročalo o nenavadnih bitjih, ki so se nenadoma pojavila pred njimi in nato izginila. V enem delu gozda naj bi obstajala nenavadna čistina, predel, kjer ne raste nič, drevesa okrog pa naj bi bila zvita v nenavaden vzorec.

Teorija

V starih časih so razni razbojniki, roparski vitezi in odpadniki pogosto zanalašč širili strah o določenih področjih (kot je morda gozd Hoia Baciu), da bi se jih ljudje izogibali in bi si tako ustvarili varna zatočišča. Seveda o tem ne obstajajo nikakršni dokazi, a kdo ve, morda so se zgodbice pač prijele.