Izkoristimo svojo moč

Pet rušilnikov energij, ki jih je treba uničiti

C.Ž.
19. 11. 2017, 16.00
Deli članek:

Zemlja kot planet se velikokrat sprehaja po robovih teme in svetlobe, kot bi ves čas vibrirala v nekakšnem stalnem neravnovesju …

Dreamstime
Neravnovesje se kaže v vseh nas – v enem trenutku smo srečni, že v naslednjem trenutku pa čutimo brezup.

Na eni strani lačni ljudje in na drugi tisti, ki mečejo hrano v smeti. Nekje umirajo od žeje, drugje vodo jemljejo za samoumevno. Ves čas smo podobni »pingpong« žogici.

Vprašanje je, ali se tako gibanje res da uravnovesiti ali pa je to nekaj, kar smo pač sprejeli s prihodom na Zemljo.

Ne, nismo prišli na planet, da bi se s tem sprijaznili – vzeli to igrišče kot nespremenljivo in igrali, dokler bi nam pač dale moči. Začnimo pri osebnih razmišljanjih in življenjih. Predstavljamo pet najpogostejših rušilnikov energije in svetlobe – in kratke napotke, kako preobrniti to energijo.

Profimedia
Namišljeni strahovi se po navadi ne razvijejo, vsekakor pa zelo oddaljujejo od življenja sreče in miru.

Strahovi in dvomi

Resničen strah nastopi šele takrat, ko se nam nekaj zgodi in ego dobi občutek ogroženosti zaradi svojega preživetja. V tem primeru je strah opozorilo, ki zagotovi fizično obstajanje in je kot tak potem orodje za zaščito fizičnega življenja. V tem primeru je torej več kot pomemben pomočnik. Težava neravnovesja pa pride pri strahovih, ki se niso zgodili ali celo nimajo osnove. Izmišljeni strahovi zaradi potrebe po dramatiziranju. Kolektivni strahovi, ki poročajo o tem, kaj se je zgodilo nekomu drugemu, in prepričujejo o možnosti, da se zgodi tudi nam …

Če imate strahove na podlagi preteklih izkušenj, se lotite meditacij in dela s seboj. Pretekle izkušnje se ne potrebujejo ponavljati, če je bilo delo opravljeno in lekcija osvojena – premaknite se naprej z načrtnim preobratom energije in odklopite se od vibracij, ki niso vaše. Vedite namreč: če jih opazujete, jih sprejemate. 

Priklop na tuje energije

Opravljanja, zavist, ljubosumje ali sprejemanje le teh. Odnosi utegnejo pomeniti izjemen potres v naših vsakdanjikih in nič ne zatrese tal bolj kot drug človek, saj smo navsezadnje čustvena bitja. Odnosi, zaradi katerih ne spimo, ne jemo in ki v nas sprožajo vse tisto, kar si sploh nismo mislili, da nosimo v sebi.

Veliko ljudi pravi, da je treba odgovarjati s sočutjem in ljubeznijo. Toda ko vržeš čudovite rože v živo blato, se bodo vanj pogreznile kljub svoji lepoti. Zavedati se vseh izkušenj na Zemlji je prava pot. Jasno izraziti, kje so vaše meje, zato da energija ve, kaj sprejemate in kaj ne.

Profimedia
Nikoli ne pozabite na duhovno moč. Ne pozabite v svojih fizičnih doživljanjih začutiti prisotnosti Vesolja, ki znotraj vas budi kozmično inteligenco, ki ve, kako ustvarjati svetle prihodnosti.

Fizično počutje

Ko se telo ne počuti dobro, bo tudi glas duše zamrl. Lahko je govoriti o njenem pomenu, a dejstvo je, da je telo darilo, brez katerega se fizično izkušanje konča. Stres in bolezni prinašajo številna neravnovesja, ne samo fizičnega.

Prehranjujte se zdravo, zagotavljajte tudi energetski dotok (meditacija, šport, nega telesa ...), spoštujte telo in mu nehajte dajati informacije, kaj vse vam mora zagotavljati, ker mislite, da ni druge možnosti. Telo vam namreč lahko zagotovi drugo možnost, ki pa si je vsekakor ne želite, saj to drugo možnost imenujemo bolezen. Spoštujte dano darilo. 

Materialne pasti

Zaradi denarja potekajo številni prepiri ali še celo kaj več. Velika neravnovesja se vnamejo kot suha slama na soncu, če človeka napade strah za denar ali pohlep. Mnogo neprespanih noči so si lastile te papirnate oblike, ki jim je človek dal tako veliko energijo.

Toda dejstvo je, da je ta energija lahko taka kot človek: produktivna ali uničljiva. Denar ni slab in njegovo energijo se lahko obrne v mnogo smeri. Naredite vse, da boste za denar opravljali stvari, ki vas veselijo. Ne imejte slabe vesti, ko ga sprejemate ali ko ga dajete. Naj bo le orodje veselja in nikoli vam ga ne bo primanjkovalo ali vas spravljajo v občutke nestabilnosti. Razrešite vsa težka prepričanja glede obilja in vedite: narava je obilna. Slediti naravi pa je prava pot. 

Iluzija o ločenosti

Iluzija: vem, da se narava ne počuti dobro, a kaj naj jaz, sem le majhna riba v širnem morju. Iluzija: s povezovanjem se ne da storiti nič dobrega in vsak mora skrbeti le zase. Da, sprememba se začne pri vas, a ker energija teče, se nikoli ne ustavlja. Hočete nočete bo vplivala in žela tisto, kar je sejala. Začnite ustvarjati vse, kar bi radi videli v svetu.