Porušili zid hiše

490-kilogramska Isabella je rešena

M.V. / STA
17. 11. 2017, 20.45
Deli članek:

Argentinski gasilci so morali porušiti zid hiše, da so lahko iz nje odnesli 490 kilogramov težko žensko in jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico, so poročali tamkajšnji mediji.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Isabella pravi, da so se njene težave začele po očetovi smrti, potem pa je dobila še ogromen tumor na nogi.

Dvaintridesetletno Isabello iz Rosaria, ki leži 340 kilometrov severno od Buenos Airesa, so gasilci iz hiše odnesli skupaj s posteljo, ki so jo pritrdili na tovornjak civilne zaščite. Isabella se že vrsto let ne more gibati, velik del njenega telesa pa je postal povsem neobčutljiv. Zaradi ekstremne debelosti so se ji na nogah pojavili izrastki. »Od nekdaj sem debela. Zaradi diskriminacije sem nehala hoditi v šolo. Pozneje sem nadaljevala šolanje, da bi v življenju kaj postala. To se zdi danes nemogoče,« je povedala za medije.

Očetova smrt jo je pahnila v depresijo

Isabella je pred osmimi leti tehtala 130 kilogramov, po očetovi smrti pa je padla v depresijo. »Rada bi se pozdravila in živela,« je dejala, preden so jo gasilci odpeljali v bolnišnico v Rosariu. Pred tem je 32-letnica obtožila zdravnike, da ne želijo prevzeti odgovornosti in je operirati.

»Ves čas govorijo, da je nekoga s takšno telesno težo nemogoče naložiti v reševalno vozilo, kar pa je laž, saj vem, da so nekatere v podobnem stanju že odpeljali. Zdi se mi, da načrtno želijo, da umrem,« je pred pred kratkim trdila Isabella. Za nesrečno žensko so do zdaj skrbeli njena mama, dva brata in družinski prijatelji.