Zanimivosti

Od izvira do morja je Dragonja čistejša!

Oglasno sporočilo
15. 11. 2017, 20.47
Posodobljeno: 15. 11. 2017, 20.57
Deli članek:

Najdaljšo primorsko reko Dragonja so obiskali prostovoljci.

Najdaljšo primorsko reko Dragonja so v okviru projekta »Moja reka si« obiskali tudi prostovoljci društva Morigenos in zaposleni Coca-Cole HBC Slovenija. In to prav s posebnim namenom: da obrežje primorske lepotice očistijo in s tem prispevajo k čistejšemu morju.

Čistilne akcije na slovenski obali tradicionalno potekajo jeseni, ko se poletni vrvež umiri, a za njim ostanejo tudi številni odpadki, ki niso našli poti do zabojnikov za smeti. Poleg tega pa se struge rek in potokov ravno jeseni napolnijo in v morje prinesejo številne kose plastike, ki so po besedah Ane Hace iz društva za raziskovanje morskih sesalcev Morigenos, ena največjih groženj za delfine.

Projekt Moja reka si, ki pomaga organizatorjem čistilnih akcij, da je njihov glas bolj slišan, poteka skozi vse leto: organizatorji prek spletnega mesta www.mojareka.si prijavijo svojo čistilno akcijo, po opravljeni akciji pa oddajo kratko reportažo. Najbolj pridne organizatorje čistilnih akcij enkrat letno razglasimo ob Mednarodnem dnevu Save.