Zanimivosti

Vojvodina - simfonija narave in kulture

Oglasno sporočilo
8. 12. 2017, 11.34
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 20.14
Deli članek:

Obiščite Srbijo ... ko si zaželite praznično čarobnost.

Turistična organizacija Vojvodine

Subotica, večnarodnostno okolje, osrčje secesije, vam ponuja številne možnosti za zanimiv oddih. Znana je po sproščenem vzdušju, dobri hrani in kakovostnih vinih. Obiščite kulturne spomenike, spoznajte arhitekturo secesije, pokusite domače specialitete v kateri izmed subotiških restavracij in uživajte v vinih s peska. Obiščite jezero Palić, salaše in vinske kleti v bližini.

Turistična organizacija Srbije

UŽIVAJTE V VEČNARODNOSTI VOJVODINE
Kulturno tradicijo in bogato dediščino Vojvodine so obogatili vsi narodi tega kraja, ki so prinašali in ustvarjali svojo kulturo pa tudi sprejemali vplive drugih narodov. V Vojvodini še danes živi veliko narodnostnih skupnosti, ki skupaj govorijo šest jezikov.

Turistična organizacija Vojvodine

Muzeji hranijo zgodovino teh narodov, zato vam predlagamo, da začnete v Muzeju Vojvodine in Muzeju mesta Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo. Zanimiv je Narodni muzej v Zrenjaninu z etno razstavami vaškega interjerja Slovakov, Madžarov, Romunov in Srbov. Uživate lahko v svetovno znani naivni umetnosti Galerije v Kovačici in Ilijanuma v Šidu. Obiščite Sirmium v Sremski Mitrovici, enega izmed štirih glavnih mest Rimskega cesarstva, če pa vas pot popelje še naprej, obiščite tudi trdnjavo v Baču ali Vršaški stolp v Vršcu. Za konec vam predlagamo, da se potopite v zgodovino Sremskih Karlovcev in pokusite katero izmed številnih karlovških vin.

Turistična organizacija Vojvodine

PREŽIVITE ZIMO NA SALAŠIH
Salaši in čarde s tradicionalno glasbo in znano gastronomsko ponudbo postajajo simboli vojvodinskega turizma. Te osamljene hiše prenašajo in ohranjajo duh starega načina življenja. Danes je po vsej Vojvodini več kot 30 salašev, na katerih se lahko naučite, kako pripraviti katero izmed lokalnih jedi, se vozite s fijakerjem ali enostavno uživate v vaškem okolju.

Turistična organizacija Vojvodine

BODITE AKTIVNI IN SE SPROSTITE
Fruška gora je neizogibna za vse tiste, ki radi uživajo v aktivnem dopustu, pešpoteh, kolesarskih stezah. Poleg tega “Srbski Atos”, kot jo tudi imenujejo, v svojih 17 samostanih hrani bogate zakladnice zgodovinske dediščine. Ko se utrudite, lahko izberete eno izmed številnih vinskih kleti in pokusite bermet, sladko desertno vino, značilno za to področje. Uživate lahko v ponudbi hotela Premier Aqua (5*) in etno naselja “Vrdniški stolp” v Vrdniku. Sprehod po “stezah zdravja”, spa in wellness programi, bogata gastronomska ponudba, vinske kleti ter vsebine za otroke so samo del ponudbe tega kompleksa.
www.vojvodinaonline.com