Pravo sovraštvo

Starši so priznali, da sovražijo svoje otroke

U.K.
19. 11. 2017, 19.23
Deli članek:

Ljubezen staršev do svojih otrok, bi morala biti brezmejna. A tudi starši so samo ljudje.

Na spletni strani Whisper (šepet) so si namreč starši, seveda anonimno, dali duška glede svojih otrok. Pravzaprav so brez dlake na jeziku povedali kaj si dejansko mislijo o svojih otrocih in kakšni so njihovi občutki glede njih. In nekatera priznanja so kar malce strašljiva in morda bi bilo za nekatere res bolje, da ne bi postali starši.

Priznanja

Ena od mamic je dejala, da sovraži svojo hčerko. »Točno takšna je kot jaz in zato je ne prenesem. Pridejo dnevi, ko bi jo najraje oddala. Stara je sedem let.« Druga mati je prav tako zapisala, da sovraži svoje otroke. »Sovražim jih. Ne glede nato koliko jih učim, nimajo nobenega intelekta. Če bi lahko šla nazaj v čas, ne bi postala mati.« »Vem, da je to narobe, a sovražim svojega sina in hčerko. Vse jima dam kar hočeta, a sta popolnoma nehvaležna. Morala bi ju dati v posvojitev,« je povedala še ena mamica. »Težko mi je to priznati, a sovražim svoje otroke. Občutek imam, da sem ujet v življenje, ki ga nikoli nisem hotel. Ne spomnim se kdaj sem bil nazadnje srečen,« pa je priznal neki očka. »Na skrivaj sovražim svoje otroke. Vse pokvarijo in moje starševske lastnosti so zelo slabe. Niti en dan ne mine, da ne bi popravljal nekaj kar so uničili,« je povedal še drugi očka. »Večino dni sovražim svoje otroke. Samo mučijo me. Bojim se, da bom nekega dne zbežal od doma in se pri tem počutil čisto o.k.« 

Krivda

»Na skrivaj obžalujem vsako sekundo od trenutka, ko sem se odločila, da postanem mati. Komaj čakam, da bodo stari 18, da lahko uradno preneham skrbeti zanje.« Ena mamica ima težave, ker jo njeni otroci spominjajo na bivšega moža. »Včasih res sovražim svoje otroke in to predvsem, ker me spominjajo na mojega bivšega moža. Včasih mi je zaradi tega prav slabo.« Ena mamica pa svoje sovraštvo tudi obžaluje. »Res se počutim grozno glede tega, a sovražim svoje otroke. Zaradi njih sem nenehno pod stresom.« »Tako izčrpan sem, da na skrivaj sovražim svoje otroke. Oni so razlog, da sem se zredil in da sem izgubil vse svoje lase.« »Svoje otroke bi najraje poslala k njihovem očetu, da jih ne bi nikoli več videla.« Ena ženska krivi svoje otroke za razpadlo zvezo z njihovim očetom. »Včasih sovražim svoje otroke. Uničili so mojo zvezo z njihovim očetom. Vse je bilo super, preden so prišli na svet.« »Sovražim svoje otroke. Nikoli ne grejo stran in hočejo biti nenehno crkljani. Tudi zdaj, ko so odrasli,« pa je bila ogorčena druga mamica. 

Mnogi starši očitno krivijo otroke za svoje osebne težave. Vsekakor je starševstvo ena najbolj napornih služb, če se lahko tako izrazimo, a lahko daje precej več kot vzame. Seveda pa je vse skupaj odvisno od vsakega posameznika.