Zanimivosti

Mesta, v katera se vračamo

Oglasno sporočilo
17. 11. 2017, 13.40
Posodobljeno: 17. 11. 2017, 13.45
Deli članek:

Obiščite Srbijo ... ko si zaželite praznično čarobnost.

Turisticka organizacija grada Novog Sada

NOVI SAD

Pravijo, da živita dve vrsti ljudi: tisti, ki so zaljubljeni v Novi Sad, in tisti, ki ga še niso obiskali. Vabimo vas, da praznike preživite v Novem Sadu ob praznovanju dveh božičev in dveh novih let.

Turisticka organizacija grada Novog Sada

Silvestrovanje je tradicionalno postalo čas srečanj starih prijateljev in čas srečanj, iz katerih se rodijo nova prijateljstva ali ljubezni. Zato se že zdaj s svojimi prijatelji dogovorite za srečanje v Novem Sadu in uživajte v zvokih glasbe Rundeka, S.A.R.S-a in Plavega orkestra.

Decembra in januarja je v Novem sadu veliko ustvarjalnih prireditev za najmlajše. »Novosadski Winterfest” na Trgu svobode je mesto, kjer se lahko ogrejete tako s pesmijo in hrano kot tudi s čudovitim okoljem, kjer lahko zapojete, kupite spominek, uživate v umetnosti in se popeljete s kočijo. A pravljica se tu ne konča. Fijaker vas lahko popelje tudi do “Ledenega gozda” v znanem Donavskem parku. Zato vas še enkrat vabimo, da se zaljubite v Novi Sad.www.novisad.travel

Turisticka organizacija Novog Sada

BEOGRAD decembra in januarja diši po prazničnem vzdušju – razsvetljene mestne ulice in trgi, lesene hišice, v katerih prodajajo tradicionalne novoletne izdelke. Silvestrovanje se običajno začne v barih, restavracijah in klubih, nadaljuje pa na mestnih ulicah in trgih, kjer lahko s tisočimi Beograjčani in gosti uživate v veselem vzdušju, ob koncertih in ognjemetu do zgodnjih jutranjih ur.

Turisticka organizacija Beograda

Praznovanje se nadaljuje 1. januarja na »Ulicah odprtega srca«, ko odrasli v karnevalskem vzdušju, ob kuhanem vinu, drug drugemu voščijo praznike, najmlajši pa uživajo na številnih zabavnih dogodkih. Prireditev »Beograjska zima«, ki traja ves december in januar, je polna zabavnih in glasbenih dogodkov, ki so namenjeni Beograjčanom in vsem gostom Beograda. 

Turisticna organizacija Srbije

Turisticka organizacija Beograda

NIŠ je mesto, v katerem lahko vsak najde nekaj zase, naj bo to obisk kulturnih spomenikov, nedotaknjena narava v okolici mesta, gastronomski izzivi ali uživaški, "meraklijski" duh juga. Izrek “Merak (užitek) nima cene” najboljše opisuje južnjaški temperament, kadar govorimo o zabavi, kar pomeni, da imajo Nišani radi dobro glasbo, družbo in vzdušje, da radi počasi uživajo v številnih specialitetah s pridihom Orienta in lokalnem vinu z juga.

Turisticka organizacija Nisa

Niš je mesto z burno zgodovino, tukaj se prepletajo zgodbe številnih narodov o vzponih in padcih njihovih vladarjev; zgodbe o veri, ljubezni in herojih. Ob obisku kulturno-zgodovinskih znamenitosti turisti dobijo slikovit vtis sprehoda skozi zgodovino civilizacije Evrope.  www.visitnis.com

Turisticka organizacija Nisa