Prvo rokovanje

VIDEO: Jekleni stisk Pahorjeve roke in sporočilo Šarcu?

R.T.
13. 11. 2017, 11.45
Posodobljeno: 13. 11. 2017, 11.59
Deli članek:

Prvo rokovanje po zmagi na predsedniških volitvah med Pahorjem in Šarcem je poželo veliko zanimanja.

Bobo
Čvrst stisk roke

Zahvaljujoč nenavadnim prijemom Donalda Trumpa smo postali pozornejši, kako ob različnih prilložnostih rokovanje "opravijo" politiki. 

In če doslej iz domačih logov nismo imeli pogosto poročati o tem, kaj je posamezni politik "izdal" z načinom rokovanja, pa je s prvim rokovanjem po zmagi na predsedniških volitvah zdaj to spremenil Borut Pahor. Ko sta si na odru Cankarjevega doma v roke segla poraženi Marjan Šarec in zmagovalni Pahor, je bil njun stisk roke nenavadno trd in kamere so lahko ujele, da je zaradi jeklenega stiska predsednika Pahorja, ki kar ni popustil, v Šarčevi dlani začelo zmanjkovati krvi ... 

VIDEO: Kako čvrsto je bilo prvo rokovanje med Pahorjem in Šarcem, si lahko znova ogledate na arhivskem posnetku TV Slovenija (čas od 1:13:39 do 1:14:00).

"Trdo rokovanje med Pahorjem in Šarcem me je presenetilo, saj je Pahor vseskozi govoril o povezanosti in vključevanju. Mislim, da mu je ušlo izpod nadzora," pa je za Siol.net rokovanje komentiral strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič, ki je dodal, da je šlo za igro moči. Po Kadičevi oceni je Pahor z rokovanjem sporočal, da je on glavni, in Šarcu pokazal, kam po njegovem spada. Še več, za omenjeni portal je dejal še, da gre "za nekakšno prikrito naslado nad poražencem, tiho maščevanje za vse tiste trenutke v času kampanje, ko je Pahor moral premišljevati o sebi, svoji prihodnji vlogi v slovenski politiki in seveda možnosti, da ne bo izvoljen v nov mandat".