Značilnosti

Dan rojstva zaznamuje: Prav vsak ima pomen

snč
13. 11. 2017, 06.00
Deli članek:

Vladarji neba so tudi vladarji ponedeljka, torka, srede, četrtka, petka, sobote in nedelje. Zato je v našem življenju zelo pomembno, na kateri dan v tednu smo rojeni.

Profimedia
Najširši krog prijateljev imajo ljudje, ki so rojeni v sredo.

Astrologi so tako naredili analizo o povezavah naših lastnosti z dnevom rojstva.

Ugotovitve strokovnjakov so zanimive in dajejo odgovor na marsikatero naše ravnanje, ki bi si ga sicer težko razložili.

PONEDELJEK – Mesečev dan

Rojeni v ponedeljek so idealisti. Njihova narava je mirna in spokojna, včasih pa jih mučijo ugibanja, kaj le jim bo prinesla prihodnost. Imajo čut, ki jim omogoča predvidevanje dogodkov, a se naglih sprememb nikoli ne ustrašijo. Najraje imajo poklice, s katerimi pomagajo ljudem, vendar lahko dobro funkcionirajo le v mirnem in urejenem delovnem okolju. Vedejo se praviloma zelo uglajeno, toda kljub temu v življenju praviloma dosežejo prav vse, kar si zadajo.

TOREK – dan Marsa in Plutona

Rojeni v torek so izjemno samozavestni. V življenju dosežejo čisto vse, kar si želijo, vendar za uresničevanje cilja ne izbirajo sredstev. Vedno in povsod želijo biti zmagovalci in poraz le stežka priznajo. Kljub vsemu so zelo zanesljivi in ljubeči. Včasih je to vzrok za prezgodnji skok v zakonski pristan, če pa se temu izognejo, jih lahko potegne v brezmejno in na trenutke nevarno uživaštvo. Neredko se zgodi, da je njihova največja prioriteta v življenju spolnost.

SREDA – dan Merkurja in Marsa

Rojeni v sredo so zelo prilagodljivi. Vsako težavo začnejo reševati takoj, pa naj bo videti še tako brezupna. In po navadi jim navsezadnje tudi vedno uspe. Zanje so značilni trdo delo, izzivi in le sem ter tja tudi kakšna pustolovščina. So zelo komunikativni in vedno želijo biti na tekočem z vsem, kar se dogaja. Imajo širok krog prijateljev in skoraj je ni zabave, ki bi minila brez njih. Najbolj jim gre na živce enoličnost, na istem naslovu ali v isti službi težko zdržijo dlje časa.

ČETRTEK – Jupitrov dan

Rojenim v četrtek so srečne zvezde naklonjene. Česarkoli se lotijo, jim uspe. Najdejo si dobro službo, idealnega življenjskega partnerja in dobre prijatelje. Po naravi so iskreni, zaupljivi in le redkokdaj zamerljivi. Če se kdaj zgodi, da vzrojijo, se vihar že po nekaj minutah poleže in vse je pozabljeno. Radi so v intenzivnem gibanju, zato ves svoj prosti čas, če se le da, preživijo v naravi ali na športnih igriščih. Zaradi nezapletene narave so med ljudmi zelo priljubljeni.

PETEK – dan Neptuna in Venere

Rojeni v petek so prijazni in čustveni ljudje, ki so vedno in povsod pripravljeni brezpogojno priskočiti na pomoč in so priljubljeni. Poslovno se vsake stvari lotijo sistematično in težave rešujejo kot za šalo. So zelo razgledani in znanje vsrkavajo, kjer je le mogoče. Veliko berejo, hodijo na predavanja, razstave, predstave in podobno. Lahka dela jih sploh ne zanimajo, ker radi razmišljajo in rešujejo probleme. So zelo natančni in ne odnehajo, dokler delo ni dokončano.

SOBOTA – Saturnov dan

Rojeni v soboto imajo radi rutino, urejenost in mirno življenje. Po značaju so zelo dobri in nikoli nočejo razočarati sočloveka, zato vedno držijo besedo. Tudi če jim nekdo ni najbolj pri srcu, ga nikoli ne bodo pustili na cedilu. So pridni delavci in tudi če delajo pod pritiskom, se ne pustijo zmesti in končni izdelek je vedno brez napak. V prostem času radi šahirajo, rešujejo križanke in rebuse, ker jim ta vrsta zabave dopušča dovolj časa za razmislek, da v njej uživajo.

NEDELJA – Sončev dan

Rojeni v nedeljo so praviloma izjemno uspešni, a zaradi tega včasih tudi sebični in nezdravo ambiciozni. Imajo pač veliko sposobnosti, ki jih želijo tudi dobro izkoristiti. Ker se vedno trudijo, da so čim bolj pošteni, se jim zdi samoumevno, da jim drugi ljudje izkazujejo spoštovanje. Čeprav je njihovo življenje včasih morda malce skrivnostno, zbudijo pozornost z načinom govora, z oblačenjem ali gibi telesa. A prav v tem, da so opaženi, tudi silno uživajo.