Hišna opravila

Kuhinjske spužve za 1000 in 1 stvar

Z.F.
12. 11. 2017, 13.00
Deli članek:

Postale so nepogrešljiv pripomoček vsakega doma in skoraj vedno sta v nenehni uporabi vsaj dve. Ena v kuhinji in ena v kopalnici. Kuhinjske spužve pa lahko uporabite še na več drugih načinov. Preverite!

Youtube
Spužvo nataknite tako, da se bo trdno oprijela ščipalk.

So tudi vam nekatera hišna opravila trn v peti in ne veste, kako bi se jih lotili? Eno izmed takšnih je zagotovo čiščenje žaluzij ali rolet. Se jezite pri čiščenju težko dostopnih in ozkih steklenih površin, ki jih ne dosežete z roko? Predstavljamo vam nekaj uporabnih trikov, s katerimi boste pospravljanje stanovanja spremenili v zabavo, nekatera prej težavna in naporna dela pa bodo postala precej bolj preprosta.

ČIŠČENE ŽALUZIJ

Če ste se do zdaj temu napornemu in težavnemu opravilu na vse pretege zoperstavili ali celo plačevali čistilne servise za čiščenje umazanije, ki se nabere posebno na zunanjih žaluzijah, preizkusite naslednji trik, s katerim boste hitro opravili z umazanijo. Vse, kar potrebujete, sta kuhinjski spužvi in ščipalke za obračanje mesa. Kuhinjski spužvi na širokem delu prerežite, da ustvarite odprtino za ščipalke. Zarežite tako globoko, da celotna roka ščipalke seže v spužvo, saj bi sicer slednja precej hitro odromala po svoje. Spužvi nataknite na ščipalke in začnite čistiti. Dodatna prednost je ta, da hkrati očistite zgornjo in spodnjo stran žaluzij.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Spužva v šiviljskem klobuku po poskrbela, da bodo šivanke vedno pod nadzorom.

ŠIVILJSKI KLOBUK

Se tudi vam v šiviljski škatli neprestano izgubljajo šivanke in bucike? Med brskanjem po priboru pa se večkrat nerodno zbodete … Naredite šiviljski klobuček, za katerega potrebujete nekaj blaga, kuhinjsko spužvo in karton. Najprej iz kartona izrežite krog, velikosti podstavka kavne skodelice, ga oblecite v blago in zašijte. Stran s šivi obrnite navzgor. Kuhinjsko spužvo zmečkajte v kepo in jo oblecite v blago ter zašijte. Oblečen karton in spužvo zašijte na zašitih delih. Predel med spužvo in kartonom okrasite z dekorativnim trakom. Klobuček je tako pripravljen, da nanj nabodete šivanke in bucike.