PRIPOROČAMO

Pocrkljajte sebe in negujte kožo

B.Z.
29. 10. 2017, 19.39
Posodobljeno: 29. 10. 2017, 19.40
Deli članek:

Domače maske so odličen način, da se pocrkljate in negujete svojo kožo. Sestavine, ki jih vmešate, imajo lahko za kožo številne koristi.

Dreamstime
Masko iz gline pustite na obrazu največ 15 minut, nato jo sperite z mlačno vodo.

Maske iz spodnjih sestavin pomagajo pri obnavljanju kože, povečajo njeno prekrvitev, varujejo pred nastankom gub, preprečujejo vnetja in mozolje, tonirajo kožo in jo navlažijo.

VULKANSKA GLINA

Glinena maska je namenjena čiščenju kože, ima razstrupljevalni učinek in izboljša povrhnjico. Obenem pa učinkuje kot nežno luščilno sredstvo, saj odstranjuje mrtve celice s površinske plasti kože in spodbuja cirkulacijo. Recept: v stekleno posodo vsujte malo vulkanske gline, počasi dolivajte destilirano vodo, premešajte z leseno žlico in pustite pet minut, da glina nabrekne. Tanko plast paste enakomerno porazdelite na sveže umito kožo in se izogibajte občutljivemu predelu okoli oči. Po 10–15 minutah izperite z mlačno vodo.

Dreamstime
Glineno masko je priporočljivo uporabljati enkrat do dvakrat tedensko.

Vulkanska glina ima bogato mineralno sestavo in močan razstrupljevalni učinek. Deluje razkuževalno, analgetično, protivnetno, pomaga pa tudi pri mozoljih, ekcemu in luskavici. 

KOZJE MLEKO

Kozje mleko v prahu je odlično za nego kože in ga lahko dodajamo različnim maskam. Recept je zelo preprost: potrebujete le pol skodelice kozjega mleka v prahu in toliko pinjenca, da dobite mazljivo pasto. Nanesite na kožo in pustite delovati petnajst minut. Nato izperite s toplo vodo in kožo namažite z vlažilno kremo. Vaša koža bo na pogled bolj zdrava in sijoča.

VRTNICE V PRAHU

V prah zmleti cvetovi vrtnic opojno dišijo in imajo številne lepotne koristi, vključno z aromaterapijo. Vrtnice v prahu so bogate z antioksidanti in vitaminom C, ki varuje pred prostimi radikali in ohranja kožo mladostno. Pripravite pomlajevalno pasto: žlico vrtnic v prahu zmešajte z žlico soka aloe vere, beljakom, žlico zelenega čaja in polovico žlice medu. Mešanico nanesite na obraz in pustite učinkovati nekaj minut. Izperite z mlačno vodo.

ETERIČNA OLJA

Eterična olja uspešno rešujejo različne kožne težave na naraven način. Eterično olje sivke pomaga ublažiti videz starostnih peg in brazgotin, olje čajevca je med najbolj znanimi olji za nego težavne aknaste kože, limonino eterično olje pa zmanjša videz por in uravna polt.